Memorandumom do bržeg zapošljavanja mladih

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2011, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorandumom do bržeg zapošljavanja mladih

KRUŠEVAC, 29. novembra 2011. (Beta) - Program Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) za jačanje ekonomske sigurnosti u utorak je u Kruševcu potpisao Memorandum o razumevanju sa 13 gradova i opština u Srbiji, čime je započeo saradnju sa lokalnim samoupravama u stvaranju uslova za brže zapošljavanje mladih.

KRUŠEVAC, 29. novembra 2011. (Beta) - Program Američke agencije za medjunarodni razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << (USAID) za jačanje ekonomske sigurnosti u utorak je u Kruševcu potpisao Memorandum o razumevanju sa 13 gradova i opština u Srbiji, čime je započeo saradnju sa lokalnim samoupravama u stvaranju uslova za brže zapošljavanje mladih.Memorandum je potpisan sa predstavnicima opština Aleksinac, Aleksandrovac, Blace, Bor, Brus, Ćuprija, Knjaževac, Kuršumlija, Negotin, Pirot, Rekovac, Sokobanja i grad Kruševac.Gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović rekao je nakon potpisivanja da pozdravlja napore USAID-a da pomogne razvoju opština i gradova u Srbiji uopšte, a naročito u rešavanju ključnih problema kao što je nezaposlenost mladih.Direktorka kancelarije za ekonomski razvoj USAID-a u Srbiji, Suzan Kutor, ocenila je da zapošljavanje mladih u Srbiji, kao i svuda u svetu "veliki izazov koji otežava sve veća konkurencija i nestabilno ekonomsko okruženje".Šefica Odseka za saradnju sa mladima u Ministarstvu omladine i sporta, Zorica Labudović, naglasila je da strategija za mlade ima 11 strateških ciljeva, od kojih je najznačajniji podsticaj zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, te da je 30 odsto nezaposlenih mladih ljudi zainteresovano za omladinsko preduzetništvo.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.