Kruševac, pa Podgorica: Jedva čeka da ostavi fudbal!

Izvor: Mondo, 05.Apr.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševac, pa Podgorica: Jedva čeka da ostavi fudbal!

Kada se Englezi žale na rasistički tretman, on je uvek u centru pažnje. Sada je izjavio da se raduje kraju karijere.

Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

U oktobru 2012. godine, tada mladi reprezentativac Engleske Deni Rouz je gestikulirao publici u Kruševcu, potom besno šutnuo loptu ka tribinama i zbog toga bio isključen sa utakmice protiv U-21 selekcije Srbije.

Posle utakmice, on je bio jedan od najglasnijih u optužbama za rasizam na račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Fudbalskog saveza Srbije. Predstavnici srpskog tima ukazivali su na to da je Rouz prvi provocirao, da je bio jedini igrač Engleske vređan sa tribina i da je pokrenuo incident koji je inicirao tuču, udarce sa obe strane...

"Počelo je majmunskim povicima sa tribina tokom zagrevanja. Prvi deo meča nije bio ni izbliza loš kao nastavak, u kojem su me pogodila dva kamena u glavu. Svaki put kada sam dodirnuo loptu čuo sam majmunske povike. Bio sam veoma ljut i trudio sam se svom snagom da se skocentrišem", rekao je Rouz o toj utakmici.

Nakon tog meča, dugo se pričalo o glasnim optužbama za rasizam na račun kruševačke publike, a o istoj temi govorilo se i ovog meseca, takođe nakon gostovanja engleske reprezentacije u Crnoj Gori.

I opet je Rouz bio na terenu i opet je bio u centru pažnje, kao i prošlog leta, kada nije hteo da njegova porodica putuje u Rusiju zbog "rasističke reputacije" te zemlje.

Posle gostovanja Crnoj Gori, napadač "Albiona" Rahim Sterling govorio je da je čuo kako su sa tribina "šikanirali" Rouza i Kaluma Hadson Odoija i kako su ih vređali zbog boje kože.

Rouz nije hteo da posle utakmice govori o tome, ali je ove nedelje rekao da mu smeta to što se savezi kažnjavaju iznosima koje on potroši u jednom izlasku.

Toliko je ljut i sit svega da jedva čeka da završi karijeru.

"Dosta mi je bilo. U ovom trenutku podesio sam se tako da samo razmišljam o svojih pet-šest preostalih godina u fudbalu. Gledajući kako stoje stvari, sada jedva čekam kraj karijere", izjavio je ponovo uzdrmani Rouz.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Fudbal

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.