Kod Kruševca poginuo štićenik SOS sela

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2013, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Kruševca poginuo štićenik SOS sela

U SAOBRAĆAJNOM udesu koji se u ponedeljak, oko 17.30, dogodio u kraljevačkom prigradskom naselju Beranovac, na magistralnom putu Kraljevo - Kruševac, poginuo je trinaestogodišnji dečak-štićenik iz obližnjeg SOS dečjeg sela. Krećući se svojim „puntom“ kraljevačkih registracija prema Kruševcu, Kraljevčanin D. A. (29) naleteo je na bicikl kojim se dečak sa sporednog, neasfaltiranog puta iz pravca Beranovca, na jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nizbrdici kod mosta preko reke Ribnice, uključivao na magistralni put. Odmah posle udesa vozač „punta“ je zaustavio drugi automobil i zajedno sa teško povređenim dečakom prevezao se u Zdravstveni centar „Studenica“ u Kraljevu, ali je trinaestogodišnjak, uprkos ukazanoj reanimaciji, preminuo u bolnici posle sat vremena. Kuda je, sa čijim odobrenjem i čijim biciklom dečak krenuo u to doba dana, nismo uspeli da saznamo, pošto u Dečjem selu, niko o tome nije ni želeo da govori za novine. Zato nismo uspeli da saznamo ni puni identitet dečaka, osim što iz policijskih izvora doznajemo da je imao prebivalište u Beogradu. Za minulih pet godina, nastradali štićenik SOS sela je šesnaesta žrtva saobraćajnih udesa upravo na toj deonici magistralnog puta Kraljevo - Kruševac, od naselja Beranovac do obližnjeg sela Ratine, a od ukupnog broja poginulih čak je - petoro dece! Zbog toga su, proletos, ogorčeni roditelji nastradale dece, kao i drugi meštani Beranovca i Ratine, organizovali proteste zahtevajući izgradnju pešačkih staza, zaštitne ograde, ulične rasvete i svega što bi omogućilo bezbedan prolazak velikog broja dece, ponajviše đaka-osnovaca tom deonicom od Ratine do Beranovca gde se nalazi istureno odeljenje OŠ „Vuk Karadžić“, pa i Dečje selo. - Od tih protesta u neprestanom smo kontaktu sa lokalnim vlastima, tražeći najbolje rešenja. Stigli smo do raspisivanja tendera za izbor izvođača radova koji će napraviti pešačke staze, dok gradska uprava u međuvremenu rešava i imovinsko-pravne odnose. Mesna zajednica u Ratini preuzela je obavezu da sama uradi ulično osvetljenje, odnosno rasvetu pešačke staze u dužini od kilometar i po, što je tek polovina od centra sela do naselja Beranovac. U međuvremenu, postavljeni su vidna vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, vibro-trake i upozoravajući semafor, a čim staza bude završena, biće postavljena i zaštitna ograda. Osim toga, obezbeđeno je i gotovo konstantno prisustvo policijskih patrola na ovoj deonici, pa i besplatan autobuski prevoz đaka koji pohađaju školu u Ratini ili na Beranovcu - kaže Zoran Vukadinović, predsednik MZ Ratina. TUGUJU SVA DECA POVODOM ove nesreće u kojoj je preksinoć poginuo štićenik SOS-dečjeg sela, saopštenjem za javnost oglasila se i uprava ovog humanog naselja, u kojem se celokupna javnost moli za razumevanje „njegove hraniteljske porodice, dečakovu privatnost, kao i za bol koji u ovim trenucima trpe ostala deca iz njegove porodice“ sa kojima je odrastao u Dečjem selu.
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POGINUO ŠTIĆENIK: Nisam ga video, odjednom je izleteo!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2013, 07:50

A. D. (29) iz Kraljeva „puntom“ udario 13-godišnjeg dečaka, koji se biciklom uključio na magistralni put Kraljevo-Kruševac..KRALJEVO - Tuga!..Nisam ga video, iznenada je izleteo! Sve sam učinio da mu pomognem, ali nije vredelo. Ne znam kako ću da živim s tim. To je, kako saznajemo, ponavljao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.