KRUŠEVAC: ZA VODOVODNU MREŽU 200 MILIONA DINARA

Izvor: Kurir, 23.Maj.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRUŠEVAC: ZA VODOVODNU MREŽU 200 MILIONA DINARA

KRUŠEVAC - Gradski vodovod u Kruševcu saopštio je da će u izgradnju magistralne i lokalne vodovodne mreže i kolektora za prikupljanje otpadnih voda ove godine investirati više od 200 miliona dinara.

Kako je agenciji Beta rečeno u Javnom komunalnom preduzeću (JKP) Vodovod, oko 130 miliona dinara obezbediće Republička direkcija za vode, a više od 70 miliona dinara biće obezbeđeno iz lokalnog budžeta.

Tim sredstvima nastaviće se gradnja magistralnih cevovoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ka velikom Šiljegovcu i Đunisu, rezervoara u selu Jasika, završetak lokalnih vodovoda u selima na levoj obali Zapadne Morave, Bela Voda i Kukljin, kao i završetak kolektora B od Bivoljskog ključa do lokalcije buduće fabrike za preradu otpadnih voda kraj desne obale Zapadne Morave.

Direktor JKP Vodovod, Slobodan Lazić, rekao je da je do sada vodovodnom mrežom sa vodozahvatnog sistema Cjelije obuhvaćeno 85 odsto stanovništva Kruševca, a da će završetkom dva magistralna cevovoda biti zatvoren vodovodni prsten oko grada koji će svakom domaćinstvu omogućiti priključak na sistem i snabdevanje kvalitetnom vodom.

Lazić je kazao da su u okviru projekta regionalnog vodosnabdevanja u Kruševcu započeti i radovi na rekonstrukciji i proširenju fabrike za preradu vode za piće u Majdevu, koju sa oko četiri miliona evra finansira EU, kao i izgradnji rezervoara u Lipovcu, kapaciteta 5.000 kubnih metara. Gradnju rezervoara, vrednog oko dva miliona evra, sa oko 150 miliona dinara pomoglo je bivše Ministarstvo za nacionalni investicioni plan, Direkcija za vode obezbedila je 40 miliona, a grad Kruševac 10 miliona dinara.

"Rezervoar će biti završen ovog leta, a fabrika narednog leta. Uz okončanje magistralnih vodova do Ćićevca i Varvarina koje u okviru istog projekta finansira EU, jedna od najkvalitetnijih voda u Srbiji stići će i do potrsasača u susednim opštinama, a kruševački Vodovod dobiće status regionalnog preduzeća za vodosnabdevanje", rekao je Lazić.

On je najavio da će priključenje rezervoara u Lipovcu na magistralnu mrežu biti izvedeno narednog vikenda, kako bi se izbegla isključenja vode u avgustu, kada se očekuje dovršetak radova i kada je potrošnja vode u gradu najveća. Vodovod Kruševac trenutno raspolaže sa 700 kilometara vodovodne i oko 200 kilometara kanalizacione mreže.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.