Iz Šarnena od srca Kruševcu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Šarnena od srca Kruševcu

Ovoga meseca u dva navrata, iz kantonalne bolnice Obvalden, grada Šarnena, poslata je donacija vredna više od pola miliona evra, Opštoj bolnici u Kruševcu. Za vrednu donaciju koja se sastoji od dobro očuvane polovne bolničke opreme zaslužna je naša Dragica Miladinović, koja radi u bolnici i koja je uspela da od direktora bolnice Danijela Lušera dobije komletnu bolničku opremu za Opštu bolnicu u Kruševcu.

Pun kamion bolničkih kreveta i opreme

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Rodom sam iz Kruševca, a znam kako naše bolnice stoje sa opremom, i čim sam čula da će se gotovo novi kreveti i druga oprema rashodovati, zbog modernizacije bolnice u kojoj radim, videla sam mogućnost da mi za kruševačku bolnicu dobijemo tu opremu. Otišla sam kod direktora da ga zamolim da je pokloni Srbiji, jer je bilo i drugih zainteresovanih stranaca koji rade u našoj bolnici, a koji su takođe hteli tu opremu za svoju zemlju - priča Dragica.

Ona je direktoru objasnila u kom se stanju nalazi bolnica u Kruševcu.

 

Zlatnici donatorima Dodela zahvalnica Dragici i Draganu Miladinoviću

U znak zahvalnosti za donaciju koju su poslali direktor Danijel Lušer i ekonom Remo Ersham dobili su na dar zlatnike sa likom cara Lazara i carice Milice, a zahvalnice su dobili Dragica i Dragan Miladinović, Ivan i Martina Manojlović, ministar odbrane Bratislav Gašić i direktor firme Trajal Miloš Nenezić. Uskoro sledi i donacija jednog rendgen aparata u vrednosti od 500.000 franaka.

 

- Na našu sreću uspela sam da ova vredna donacija ode za Kruševac - uzbuđeno objašnjava za "Vesti" Dragica Miladinović.

- Ovo je najveća donacija koju je naša bolnica dobila. Nastavljamo saradnju sa bolnicom Obvalden, sa kojom ćemo potpisati memorandum o saradnji. Kreveti su već u funkciji i koristimo ih. Zahvaljujem se u ime naših pacijenata i u svoje lično ime na ovom vrednom poklonu - poručila je dr Slobodanka Jotić, direktorka bolnice u Kruševcu.

U celoj akciji, pored Dragice Miladinović i Danijela Lušera, učestvovali su i Remo Ersham, ekonom bolnice Obvalden, Bratislav Gašić, ministar odbrane Srbije (bivši gradonačelnik Kruševca), Dragan Miladinović, suprug Dragičin, Ivan i Martina Manojlović iz Alplanaha, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, njegova zamenica Jasmina Palurovići Miloš Nenezić, direktor firme Trajal iz Kruševca, koja je svu opremu besplatno prevezla.

 

Kreveti i razna oprema

Prva pošiljka poslata je 1. juna i u njoj je bilo 68 automatizovanih bolničkih kreveta sa dušecima, odela za lekare, 230 kilograma posteljine (oko 400 kom) i rezervni delovi za krevete, a u drugoj pošiljci koja je otišla 13. juna bilo je 15 automatizovanih kreveta, 30 natkasni za krevete sa stolicama za obroke, 200 kilograma posteljine, sedam kreveta za brze preglede, sedam TV prijemnika, od toga jedan LCD, četiri lampe za operacione sale, sto za povijanje beba za ginekologiju, četiri lampe za grejanje beba za ginekologiju, kolica za previjanje pacijenata, kada za negu težih bolesnika sa hidrauličnom dizalicom, kran za dizanje teško bolesnih i nepokretnih pacijenata, sedam kompleta za ortopediju za fiksiranje ekstremiteta (noge -ruke), 14 pokretnih kolica za transport bolesnika. Procenjena vrednost ovih pošiljki je oko 500.000 evra. Troškove druge pošiljke je platila donatorska bolnica Obvalden.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.