Inspekcija: Bilo propusta škole

Izvor: B92, 03.Apr.2013, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija: Bilo propusta škole

Kruševac -- Prosvetna inspekcija Kruševca utvrdila da je u OŠ "Nada Popović" bilo propusta u organizaciji nastave u prirodi prilikom koje su deca povređena na ringišpilu.

U godišnjem planu rada škole za školsku 2012/2013. godinu nisu dati programski sadržaji nastave u prirodi, već samo njen plan za đake prvog razreda, rekla je prosvetna inspektorka Ljiljana Radulac Đorić, navodeći da plan podrazumeva samo određivanje mesta i vremena, ali ne i sadržaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Takođe, odeljenska i stručna veća škole nisu predložila program nastave u prirodi koji je trebalo da dostave nastavničkom veću na analizu.

"Nastava u prirodi organizovana je tako što nije ispunjen uslov propisan Pravilnikom da se može organizovati, uz pismenu saglasnost roditelja, za najmanje dve trećine učenika odeljenja, u četiri od ukupno šest odeljenja prvog razreda", navela je ona kao jedan od propusta.

Radulac Đorićeva dodaje da je direktoru škole, na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i na osnovu Uputstva za realizaciju ekskurzije i nastave u prirodi, naložena mera za otklanjanje utvrđenih nedostataka.

Sadržaj i realizacija programa nastave u prirodi za učenike prvog razreda u Sokobanji biće predmet nadzora savetnika školske uprave u Kruševcu, a rezultati nadzora će, kako je Tanjugu rečeno, biti poznati u četvrtak.

Podsetimo, krajem marta povređeno je devetoro prvaka iz Kruševca, od kojih jedan teže, kada se polomio stub ringišpila u Sokobanji. Oni su bli na ekskurziji u tom gradu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INSPEKCIJA: Škola je napravila propust!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Apr.2013

Prosvetna inspekcija Kruševca utvrdila da je nastava u prirodi, prilikom koje su povređena deca OŠ "Nada Popović" na ringišpilu u Sokobanji, organizovana tako što nije ispunjen uslov propisan Pravilnikom da se može organizovati, uz pismenu saglasnost roditelja

Nastavak na Telegraf.rs...

Prosvetna inspekcija: Škola iz Kruševca napravila propust!

Izvor: Press, 03.Apr.2013

U godišnjem planu rada škole za školsku 2012/2013. godinu nisu dati programski sadržaji nastave u prirodi, već samo njen plan, rekla je Tanjugu Radulac Ðorić, navodeći da plan podrazumeva samo određivanje mesta i vremena, ali ne i sadržaja...Takođe, odeljenska i stručna veća škole nisu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.