INSPEKCIJA: Škola je napravila propust!

Prosvetna inspekcija Kruševca utvrdila da je nastava u prirodi, prilikom koje su povređena deca OŠ "Nada Popović" na ringišpilu u Sokobanji, organizovana tako što nije ispunjen uslov propisan Pravilnikom da se može organizovati, uz pismenu saglasnost roditelja

  • 1

Prosvetna inspekcija Kruševca utvrdila da je u OŠ "Nada Popović" bilo propusta u organizaciji nastave u prirodi prilikom koje su deca povređena na ringišpilu.

- U godišnjem planu rada škole za školsku 2012/2013. godinu nisu dati programski sadržaji nastave u prirodi, već samo njen plan za đake prvog razreda - rekla je prosvetni inspektor Ljiljana Radulac Đorić, dodajući da plan podrazumeva samo određivanje mesta i vremena, ali ne i sadržaja.

- Nastava u prirodi organizovana je tako što nije ispunjen uslov propisan Pravilnikom da se može organizovati, uz pismenu saglasnost roditelja, za najmanje dve trećine učenika odeljenja, u četiri od ukupno šest odeljenja prvog razreda - navela je ona kao jedan od propusta.

Radulac Đorić dodaje da je direktoru škole, na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i na osnovu Uputstva za realizaciju ekskurzije i nastave u prirodi, naložena mera za otklanjanje utvrđenih nedostataka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan Bg

    4. april 2013 | 09:00

    Ma da najlakse vam je bilo da otpustite profesorku,zena nije kriva a vi ste jadni zajedno sa vasim ministrom Z.Obradovicem koji je upropastio skolski sistem Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA