Idemo, orlići!

Izvor: Mondo, 10.Sep.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idemo, "orlići"!

Mlada reprezentacija Srbije samo ne sme da izgubi večeras u Kruševcu od Makedonije.

I bod je dovoljan "orlićima" u poslednjoj utakmici kvalifikacija da se plasiraju u baraž za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu. Pored domaćina, na završnom turniru učestvovaće i pobednici sedam duela baraža, u koji će se plasirati pobednici deset grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Trenutno, kolo pre kraja, Srbija je lider Grupe 4 sa 15 bodova, dva više >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od Danske i tri od Makedonije.

Utakmica na stadionu Napretka počinje u 19 časova, baš kao i duel između Danske i Severne Irske.

"Nijedna vrsta kalkulacije nije dobra. Neophodna nam je pobeda kako bismo uspešno završili kvalifikacije, odnosno podigli samopouzdanje i u dobrom raspoloženju dočekali baraž. Godinu i po dana smo radili kako bismo sami sebi odredili sudbinu i zadovoljni smo što smo u takvoj situaciji", rekao je selektor "orlića" i trener Crvene zvezde Aleksandar Janković.

"Makedonci su nas zadužili prošlogodišnjim remijem. Pokazali su da imaju karakter, jer su kao domaćini gubili i od nas i od Danaca, a oba puta uspeli su da izjednače i osvoje bod. U Alborgu su bili na pragu katastrofe kada su gubili 6:1, ali su smanjili na 6:5 i zapretili da izjednače", opominje Janković, koji će poslednji put voditi mladu selekciju Srbije.

Srbija bi ostala na trećem mestu, ukoliko bi Danska i Makedonija pobedile u poslednjem kolu. S druge strane, Makedonci bi u slučaju pobede imali 15 bodova i teško bi se našli među četiri najbolje drugoplasirane ekipe u svih deset grupa, pa bi im tako bio potreban i poraz odnosno remi Danske, za proboj na prvo mesto.

Srbija u prethodnih sedam utakmica nije izgubila, četiri smo dobili i tri odigrali nerešeno.

"Za četiri dana imaćemo drugu tešku utakmicu. Dugo smo putovali do Danske. Moramo da mislimo na nivo energije kod svih igrača. U zavisnosti od njihovog stanja, odrediću tim. Neću, međutim, kalkulisati, igraće samo najspremniji i svi će morati da pruže maksimum", opomenuo je Janković.

Utakmicu na stadionu "Mladost" u Kruševcu sudiće Austrijanac Oliver Drahta, a ulaznice su više nego pristupačne: 100, 200 i 300 dinara.

"Ponašanjem, odnosom prema igri i rezultatima zaslužili smo podršku s tribina. Kruševac je fudbalski grad sa sjajnim ambijentom i nadam se da će to potvrditi i na kraju našeg kvalifikacionog puta", pozvao je Janković Kruševljane da se okupe na tribinama i navijaju.

Sastav Srbije mogao bi da izgleda ovako: Aleksić - Gudelj, Medojević, Pantić, Mladenović - Milivojević, Malbašić, S. Marković, Krstičić, Milunović, Kojić.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.