Izvor: RTS, 17.Jul.2021, 17:50

Grad veličine lešnika pogodio okolinu Blaca, na Goliji se pokrenulo klizište

Snažno nevreme pogodilo je opštine Blace, Kruševac i Ivanjicu. U okolini Blaca padao je grad, dok se na Goliji usled padavina pokrenulo klizište, a putevi do pojedinih sela su neprohodni.
Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je oko 17 časova opštinu Blace. Grad veličine lešnika padao je petnaestak minuta i naneo veliku štetu poljoprivrednim kulturama.

Najteže je u selima Kaševar i Trbunje, gde je stradao skoro celokupan rod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šljiva.

Olujno nevreme koje je u popodnevnim časovima zahvatilo područje opštine Ivanjica, na području Golije pokrenulo je klizišta, a neprohodni su putevi u pravcu sela Bratljevo, Gleđica, Vučak.

U Kruševcu i okolini je za dva sata palo 32 litra kiše. Nevreme praćeno jakim pljuskom i vetrom trajalo je sat i po vremena.
U pojedinim gradskim ulicama, gde kanalizacione šahte nisu mogle da prime odjednom toliku količinu vode vozila su se usporeno kretala, a voda se zadržala i na pojedinim putnim pravcima kroz pomoravska sela.

Olujni oblaci došli su iz pravca Trstenika, gde je kako saznajemo od žitelja Počekovine i Velike Drenove u ovim selima padao i grad.
Ovo je treće nevreme, za tri dana u Rasinskom Okrugu.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za jugoistočnu Srbiju na vremenske nepogode.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grad veličine lešnika u okolini Blaca, pokrenulo se klizište na Goliji

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2021

Jako nevreme pogodilo je opštine Blace, Kruševac i Ivanjicu. U okolini Blaca padao je grad, dok se na Goliji usled padavina pokrenulo klizište, a putevi do pojedinih sela su neprohodni, javlja RTS.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.