Izvor: Radio 021, 10.Avg.2020, 13:44

FOTO: Počela izgradnja kovid bolnice u Kruševcu

U kasarni "Rasina" u Kruševcu danas je počela gradnja kovid bolnice, kapaciteta 500 ležajeva, koja bi trebalo da bude izgrađena do 15. decembra.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je danas, prilikom polaganja kamena temeljca za bolnicu, poručila da se ovaj objekat gradi za eventualni drugi talas kovida u Srbiji, koji se očekuje na jesen i zimu. Dodala je da su brojke mnogo bolje i da je manji udar na naš zdravstveni sistem, kao i da, ako se nastavi ovako, talas koji ćemo videti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na jesen ili zimu neće biti gori nego u martu ili julu.

"Spremamo se za to, gradimo nove bolnice, gradimo laboratorije za PCR testiranje, podižemo kapacitete za uspešnu borbu protiv strašnog i nevidljivog neprijatelja", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će, ako vakcina stigne brže, a građani budu disciplinovani, kao do sada, i ne bude potrebe za ovom bolnicom kao kovid zdravstvenom ustanovom - ona biti moderna, multifunkcionalna zdravstvena ustanova na usluzi građanima Kruševca i Rasinskog okruga.

Premijerka je navela da je investicija vredna 1,72 milijardi dinara.

I tu bolnicu gradiće Termomont, koji je gradio bolnicu na Karaburmi.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.