FOTO: Počela izgradnja kovid bolnice u Kruševcu

U kasarni "Rasina" u Kruševcu danas je počela gradnja kovid bolnice, kapaciteta 500 ležajeva, koja bi trebalo da bude izgrađena do 15. decembra.
FOTO: Počela izgradnja kovid bolnice u Kruševcu
Foto: FoNet
Predsednica Vlade Ana Brnabić je danas, prilikom polaganja kamena temeljca za bolnicu, poručila da se ovaj objekat gradi za eventualni drugi talas kovida u Srbiji, koji se očekuje na jesen i zimu. Dodala je da su brojke mnogo bolje i da je manji udar na naš zdravstveni sistem, kao i da, ako se nastavi ovako, talas koji ćemo videti na jesen ili zimu neće biti gori nego u martu ili julu.
 
"Spremamo se za to, gradimo nove bolnice, gradimo laboratorije za PCR testiranje, podižemo kapacitete za uspešnu borbu protiv strašnog i nevidljivog neprijatelja", rekla je Brnabić.
 
  
 
Ona je rekla da će, ako vakcina stigne brže, a građani budu disciplinovani, kao do sada, i ne bude potrebe za ovom bolnicom kao kovid zdravstvenom ustanovom - ona biti moderna, multifunkcionalna zdravstvena ustanova na usluzi građanima Kruševca i Rasinskog okruga.
 
 
Premijerka je navela da je investicija vredna 1,72 milijardi dinara.
 
 
I tu bolnicu gradiće Termomont, koji je gradio bolnicu na Karaburmi.
  • Gospodin R

    10.08.2020 14:39
    Oni znaju
    Oni, znači znaju da korona neće proći, pa grade bolnicu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija