Elektroneske prijave će donositi 600 miliona evra

Izvor: S media, 28.Jan.2011, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektroneske prijave će donositi 600 miliona evra

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević izjavio je danas da će uvodjenje elektronske poreske prijave, prema procenama, privrednicima štedeti oko 600 miliona evra godišnje.

On je prilikom otvaranja renovirane zgrade Poreske uprave u Kruševcu, rekao da će, osim koristi gradjanima i privredi, uvodjenje elektronskog poslovanja Poreskoj upravi povećati efikasnost, te da će ona na jednostavniji način ostvariti kontrolu i smanjiti sivu ekonomiju, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i bolje puniti republički budžet.

"Očekujemo da će na taj način i komunikacija unutar Poreske uprave i sa drugim organima biti mnogo brža i efikasnija, kako bismo uspostavili i centralni registar Republike Srbije, što je cilj za 2011. godinu", najavio je Radosavljević.

Rekao je i da će ta služba, zajedno sa Ministarstvom finansija, imati velike investicione aktivnosti, te da će ova godina biti godina reforme Poreske uprave.

Radosavljević je kazao i da će u 2011. u renoviranje još 14 objekata Poreske uprave u gradovima i opštinama centralne Srbije biti uloženo oko 50 miliona dinara.

Radosavljević je rekao i da je Poreska uprava i u prethodne dve godine prebacila plan koji je od nje tražila republička vlada.

On je još dodao da uvodjenje elektronskog poslovanja neće ugroziti nijedno radno mesto oko 7.000 zaposlenih u toj instituciji.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.