Državna zemlja Kruševcu pa na poklon Nemcima

Izvor: B92, 13.Okt.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državna zemlja Kruševcu pa na poklon Nemcima

Kruševac -- Republička direkcija za imovinu preneće u vlasništvo grada Kruševca deo zemljišta na Starom aerodromu, kako bi ga opština dodelila nemačkom investitoru.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović kazao je novinarima da je ta parcela od 1,4 hektara deo ukupne parcele od 6,2 hektara koju grad daje investitoru, kompaniji "Kromberg i Šubert", u trajno vlasništvo.

"To je ono na šta se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad obavezao, a prateća infrastruktura, što je takođe obaveza grada, svi priključci neophodni za početak gradnje, realizaciju projekta i početka rada budućih postrojenja su obezbeđeni", rekao je Nestorović.

Na taj način, dodao je, obezbeđeni su svi uslovi za potpisivanje krovnog ugovora, što bi trebalo da se desi u Kruševcu 21. oktobra u prisustvu premijera, predstavnika Vlade, investitora i predstavnika grada.

Nemačka kompanija "Kromberg i Šubert", čiji je dolazak u Kruševac najavljen sredinom godine, odlukom vladinog Saveta za ekonomski razvoj našla se među nekoliko kompanija koje će dobiti podsticajna sredstva namenjena investitorima koji otvaraju nova radna mesta.

Prema podacima navedenim u pismu o namerama koje je investitor uputio gradu, u prvoj fazi gradiće se 18.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora i 3.000 za administraciju.

Tokom pet godina, koliko traje prva faza, posao će dobiti ukupno 2.500 radnika, a ukupna investicija će iznositi skoro 29 miliona evra.

U drugoj fazi, od 2022. godine, namera investitora je da u zavisnosti od razvoja na tržištu i troškova tokom prve faze, fabriku proširi za još 12.000 kvadratnih metara i zaposli dodatnih 1.500 radnika.

U pitanju je nemačka porodična kompanija koja se bavi automobilskim komponentama i koja je vodeći globalni dobavljač žičanih sistema i kablova. Zapošljava 38.000 ljudi na više od 30 lokacija širom sveta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.