Dovoljno vode za žitelje Rasadnika

Izvor: RTS, 13.Apr.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dovoljno vode za žitelje Rasadnika

Žitelje ulice Milojka Radivojevića u kruševačkom naselju Rasadnik, skoro deset godina muči slab pritisak u vodovodnoj mreži. Inicijativa kruševačkog dopisništva RTS-a da se taj problem reši urodila je plodom.
Dolazak teških mašina, sečenje asfalta i kopanje kanala označili početak su radova na zameni stare pocinkovane cevi, novom polietilenskom, duplo većeg promera. U JKP Vodovod kažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je to i jedini način da se višegodišnje nevolje sa vodosnabdevanjem pedesetak žitelja u Ulici Milojka Radivojevića konačno reše.

"Ovo su cevi velikog prečnika, ima za celo naselje", ističe Slavoljub Zbiljić. "Stara je išla sredinom ulice, postavljena je pre četrdeset godina. Uhvatila je kamenac, suzila se. Nije mogla uopšte noću da se otvori slavina. Ne ide ništa."
Pritisak je bio slab, kaže Dušica Živadinović: "Maltene kap po kap. Za sanitarne potrebe redovno smo zahvatali, i leti i zimi. Nisam mogla kosu da isperem do kraja, za tuširanje smo i zahvatali i dogrevali. Radujem se što vidim da su radovi počeli kako je i obećano
u decembru. Nadam se da će doći kraj našim mukama, jer ovo su stvarno muke. U današnje vreme da se nema voda, mislim da to nije normalno."
Prema rečima Slađan Nestorovića, direktora investicija kruševačkog "Vodovoda", u rekonstrukciju primarnog voda i priključaka do petnaestak domaćinstava uloženo je 1.900.000 dinara:
"Vodovod ovu investiciju finansira iz sopstvenih sredstava. Priključci datiraju još iz 1960. godine. Cevi su postavljene kad je Kruševac bio mali grad, međutim, na obostrano zadovoljstvo svih naših korisnika Kruševac se širi i došlo je vreme da izvršimo
rekonstrukciju vodovorne mreže."
Završetak radova na zameni 218 metara vodovodne cevi u ulici Milojka Radivojevića, očekuje se u narednih nedelju dana.
rts.krusevac@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.