Doneo sam pušku da ih ubijem obojicu

Izvor: Blic, 06.Dec.2009, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doneo sam pušku da ih ubijem obojicu

Kruševac - Zoran Radivojević (36), koji je preksinoć uhapšen zbog sumnje da je prethodno veče u fotografskoj radnji „Žak" u Kruševcu ubio vlasnika Zorana Stanojevića (49) i ranio Đorđa Ilića, na saslušanju je priznao zločin.



On je tvrdio da je pucao jer su ga Stanojević i Ilić „pritiskali" za navodni dug od četiri miliona dinara i da je u petak uveče sa automatskom puškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ušao u radnju sa namerom da ih obojicu ubije.

- Osumnjičeni Radivojević je kupio dva stana od Stanojevića, poznatog kruševačkog fotografa i investitora, koji se bavio izgradnjom stanova u Vrnjačkoj Banji. U tom poslu, Stanojeviću je ortak bio Ilić, a stanove su uglavnom prodavali kroz kompenzaciju. Tako je do dva stana došao i

Zoran Stanojević (49)

Radivojević. On tvrdi da je stanove isplatio, ali da su mu Stanojević i Ilić naknadno tražili još četiri miliona dinara i da je zbog toga između njih izbio sukob, jer on dug nije priznavao. Osumnjičeni za zločin tvrdi da je zbog tog duga dobijao i pretnje i da je višemesečna svađa kulminirala u petak uveče u Stanojevićevoj fotografskoj radnji. Radivojević je priznao da je ispalio rafal u Stanojevića i Ilića. Pucao je iz puške, koju mu je, kako tvrdi ranjeni Ilić, dao pre mesec dana da je sakrije. Stanojević je odmah preminuo, a Ilić je u teškom stanju prevezen u kruševačku bolnicu, a zatim u Klinički centar u Beogradu. Na mestu zločina nađeno je deset čaura - kaže za „Blic" izvor blizak istrazi. On tvrdi da je Stanojević bio ugledni kruševački fotograf, koji je pre pet godina počeo da se bavi izgradnjom zgrada i da na njega nikada nije bilo primedbi kupaca, kao i da ranjeni Ilić, rodom iz sela Mataruge kod Kraljeva, nema kriminalni dosije.

- Dosije nema ni osumnjičeni Radivojević. On je ranije imao nekoliko radnji, zatim je upao u dugove, a do novca je ponovo došao kada mu je otac dobio akcije u preduzeću. Posle zločina, Radivojević je pobegao. Uhapšen je dan kasnije, kad ga je kruševačka policija locirala u selu Žabare, gde se sakrio u kući svog prijatelja - kaže izvor „Blica".

Izgradio zgradu u kojoj je stradao

Komšije u Kosančićevoj ulici, u kojoj se u petak oko 22. sata dogodio zločin, kažu da je scena u fotografskoj radnji bila jeziva.

- Stanojević je ležao izrešetan na podu, a Ilić je krvario i zapomagao za pomoć. Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla i uspela je da mu spase život - pričaju komšije iz zgrade u kojoj je radnja, a koja je inače jedna od prvih koje je Stanojević izgradio.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kruševac: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2009

Zoran R. (36) uhapšen je zbog sumnje da je ubio vlasnika Agencije "Žak" (49) u Kruševcu, saopštila je sinoć Policijska uprava u tom gradu

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.