Cvetković u Kruševcu

Izvor: RTS, 14.Jun.2010, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković u Kruševcu

Velika sredstva od prodaje "Telekoma" biće uložena u izgradnju osnovnih koridora i poprečnih autoputeva, izjavio premijer Mirko Cvetković u Kruševcu, gde je položio kamen temeljac za izgradnju Carinskog kompleksa. Novi objekat omogućiće nova radna mesta, istakao premijer.

Prioriteti Vlade Srbije su infrastrukturni projekti. Velika sredstva od prodaje "Telekoma" biće uložena u izgradnju osnovnih koridora i poprečnih autoputeva koji prolaze kroz Srbiju, izjavio premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mirko Cvetković u Kruševcu.

Premijer Mirko Cvetković najavio je da će na narednoj sednici Vlade biti usvojeni preostali dokumenti koji se odnose na aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom.

"Time ćemo dobiti pozitivnu i četvrtu reviziju kreditnog stend baj aranžmana, a time dobiti i zvaničnu potvrdu da vodimo ispravnu i dugoročno održivu socijalnu i ekonomsku politiku", rekao je premijer.

Vlada u skladu sa dogovorom sa MMF-om treba da usvoji zakone o fiskalnoj odgovornosti i penzijsko invalidskom osiguranju. Sednica Vlade biće održana u četvrtak.

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da će Vlada Srbije u vreme letnjih ferija raditi i da ni formalno neće proglašavati odlazak na godišnjin odmor.

"Formalno proglašenog godišnjeg odmora neće biti ove, kao što ga nije bilo ni ranijih godina", rekao je premijer novinarima u Kruševcu.

Prema njegovim rečima, pojedini ministri će otići na po nekoliko dana da se odmore, ali nekakvog proglašenja odmora neće biti.

"To je jedna od najslabijih karika kada se radi o našoj konkurentnosti i zbog toga su velike snage usmerene na izgradnju osnovnih koridora koji prolaze kroz Srbiju, ali smo doneli takođe odluku da gradimo i poprečne autoputeve", rekao je Cvetković prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju Carinskog kompleksa.

Premijer Cvetković je rekao i da će ukoliko se uspešno, za dobru cenu, proda "Telekom", početi i izgradnja puta koji će spajati Pojate i Kruševac sa Višegradom u Republici Srpskoj.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić rekao je da je izgradnja autoputa Pojate - Preljina ivesticija od neprocenjivog značaja ne samo za Kruševac već i za region.

"Autoput će predstavljati temelj za industrijalizaciju ovog grada, a očekuje se da bude otvoren već naredne godine u ovo vreme", naveo je Đidić.

Carinski kompleks u Kruševcu prostiraće se na oko 1,85 hektara, sadržaće upravnu zgradu od oko 2.000 kvadratnih metara, carinske terminale za kamione i parking za vozila koja su u postupku carinjenja.

Izgradnja Carinskog kompleksa u Kruševcu predstavlja doprinos decentralizaciji Srbije na kojoj će se i dalje raditi, a koja će imati i veliki značaj za grad i okolinu, rekao je premijer.

Cvetković očekuje da će izgradnja tog objekta omogućiti da se zaposle lokalne građevinske firme kao i da će se prerastanjem ispostave u carinarnicu otvoriti nova radna mesta. 

Prema rečima premijera, carinski kompleks treba da smanji troškove privrede koja je vezana za carinjenje robe

Objekat bi trebalo da se završi do 2. avgusta 2011. godine, a planirana vrednost radova je 270 miliona dinara.

Milijardu dinara za opštine

Premijer Mirko Cvetković izjavio je u Kruševcu da će Vlada u dogovoru sa MMF-om imati na raspolaganju milijardu dinara koje će biti iskorišćene za dodatne transfere najsiromašnijim opštinama.

Cvetković je, posle razgovora sa predstavnicima tog grada i opština Rasinskog okruga, rekao da je saradnja Kruševca i tih opština sa Vladom Srbije dobra na svim nivoima, ali da su glavni problemi tog kraja visoka nezaposlenost i niski transferi iz budžeta.

Prema njegovim rečima, raspodela milijardu dinara još nije precizirana, ali će ona, kako je naglasio, uglavnom biti usmerena ka siromašnijim opštinama.

Premijer je naveo da će lokalne samouprave dobiti više novca nego što su dobijale iz budžeta, što će poboljšati njihovu poziciju.

Cvetković je napomenuo i da je sa rukovodstvom fabrike IMK "14. oktobar" razgovarao o trenutnoj situaciji u fabrici, planovima za naredni period i proizvodnim programima.

Gradonačelnik Kruševca Desimir Pavlović istakao je dobru saradnju Vlade Srbije i grada Kruševca, napominjujući da je plod te saradnje nekoliko projekata i veliki ciklus investiranja.

"Ove godine očekujemo 20 miliona evra investiranja na teritoriji grada, uglavnom zahvaljujući Vladi Srbije", rekao je Pavlović i dodao da je u poslednjih pet meseci prošle godine pokrenut ciklus investicija od oko sedam do osam miliona evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Autoputevi od Telekoma

Izvor: B92, 14.Jun.2010

Kruševac -- Prioriteti Vlade Srbije su infrastrukturni projekti i velika sredstva od prodaje Telekoma biće uložena u izgradnju koridora i autoputeva, kaže Mirko Cvetković...Premijer Srbije navodi da, ukoliko budemo uspešno prodali Telekom, imaćemo dovoljno sredstava za izgradnju poprečnih autoputeva...

Nastavak na B92...

Izgradnja Carinskog kompleksa prilika za nova radna mesta

Izvor: S media, 14.Jun.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković položio je danas kamen temeljac za izgradnju Cerinskog kompleksa u Kruševcu i izrazio očekivanje da će izgradnja tog objekta biti prilika za otvaranje novih radnih mesta. ..Tom prilikom, Cvetković je istakao da izgradnja Carinskog kompleksa predstavlja doprinos...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.