Blatnik dobitnik priznanja „Klasovo majstorsko pero“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 14.Apr.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blatnik dobitnik priznanja „Klasovo majstorsko pero“ (VIDEO)

Aleksandar Blatnik, niški karikaturista, dobio je priznanje „Klasovo majstorsko pero“ na ovogodišnjem Festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“ u Kruševcu.
Ovo priznanje mu, kaže, mnogo znači. Međutim, karikaturisti u kasnijem periodu stvaralaštva se uglavnom takmiče radi novca, dodaje Blatnik.
Jedan od najpoznatijih srpskih karikaturista, Aleksandar Blatnik, još jednom je dobio priznanje za svoje delo. „Klasovo majstorsko pero“ mu, kaže, mnogo znači, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ceni rad svog kolege po kome je priznanje dobilo naziv.
Blatnik, slikar, grafičar i dizajner čiji su radovi mnogo puta nagrađivani, kaže da se priznati karikaturisti takmiče uglavnom radinovca.
Na ovogodišnjem kruševačkom festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“ glumica Tanja Bošković nagrađena je za životno delo, a priznanje „Vitez od Čarapanije“ prvi put je za 23 godine, koliko se održava festival, dobila žena i to glumica Sloboda Mićalović. Svake godine 1.aprila na Svetski dan šale, oni dodeljuju i priznanja za najbolje aforizme, karikature i kratke priče.

Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.