Bitoljski teatar na Nušićevim danima

Izvor: Beta, 13.Apr.2011, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitoljski teatar na Nušićevim danima

SMEDEREVO, 12. aprila 2011. (Beta) - Na Velikoj sceni Centra kulture u Smederevu u okviru pozorišne manifestacije "Nušićevi dani" u utorak uveče su nastupili glumci Bitoljskog narodnog teatra sa komedijom Branislava Nušića "Pokojnik" u režiji Ljupča Georgievskog.

Zvanični deo pozorišnog festivala traje od 11. do 17. aprila, a u okviru njega će biti prikazano šest predstava pozorišta iz Beograda, Bitolja, Kruševca i Tuzle.

U sredu igraju beogradski glumci Scene Aleksandar Popović koji izvode komediju Nebojše Romčevića "PR ili potpuno rasulo" koju je režirao Egon Savin.

Poslednje večeri biće uručene nagrade za životno delo Olgi Odanović i statueta reditelju Egonu Savinu "za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama".


Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bitoljski teatar na "Nušićevim danima"

Izvor: NaDlanu.com, 13.Apr.2011

SMEDEREVO, 12. aprila 2011. (Beta) - Na Velikoj sceni Centra kulture u Smederevu u okviru pozorišne manifestacije "Nušićevi dani" u utorak uveče su nastupili glumci Bitoljskog narodnog teatra sa komedijom Branislava Nušića "Pokojnik" u režiji Ljupča Georgievskog.Zvanični deo pozorišnog festivala...

Nastavak na NaDlanu.com...

"Sedam i po" - uspešna premijera u Ateljeu 212

Izvor: S media, 13.Apr.2011

Beogradska premijera predstave "Sedam i po", po tekstu Miroslava Momčilovića u režiji Darijana Mihajlovića, u koprodukciji pozorišta iz Banja Luke, Beograda i Novog Sada, svidela se večeras publici u Ateljeu 212, isto kao i prošlog meseca na premijeri u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Nastavak na S media...

Predstava "Sedam i po" u Beogradu 19. aprila

Izvor: Glas javnosti, 14.Apr.2011, 07:06

BEOGRAD - Beogradska premijera koprodukcione predstave "Sedam i po", po tekstu Miroslava Momčilovića u režiji Darijana Mihajlovića, biće izvedena 19. aprila u Ateljeu 212, nakon uspešne premijere održane prošlog meseca u Banjaluci...Publika u Novom Sadu videće 21. aprila predstavu u čijoj su...

Nastavak na Glas javnosti...

Festival amaterskih malih scena u Batajnici

Izvor: Blic, 14.Apr.2011

U Batajnici danas počinje prvi Festival malih scena "mp4 teatar fest", koji će trajati do 17. aprila na maloj sceni “Skloništa u teatru” Pozorišta amatera Batajnice...U četiri festivalska dana biće izvedeno osam predstava, uglavnom domaćih autora. Na glavnom programu je šest pozorišnih predstava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.