Izvor: Luftika.rs, 11.Feb.2022, 16:46

Aleksa (21) kaže da se javio da odlazi, i da samo želi da živi svoj život

Rekao sam svoju odluku, želeo sam da odem, ja nisam nestao, javio sam se – rekao je Aleksa Stanković (21), čiji je nestanak majka Olivera prijavila policiji u Kruševcu 28. decembra, 2021. godine.
– Isključio sam sve profile na društvenim mrežama i rešio da nastavim samostalan život.
Mladić je ispričao da je isključio telefon, da ne želi kontakt sa majkom i da uopšte nije znao da ga traže.
Nikakve posebne motive niti razloge zbog kojih je otišao nije zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << izneo, osim želje da živi svoj život. Vesti, ističe, nije pratio, internet je koristio zbog posla. Njegovo dovođenje pod rotacijom u kruševačku policiju i interesovanje medija su ga zatekli.
– Šetao sam normalno u Beogradu, ulazio sam u prodavnice, pre tri dana sam se vakcinisao protiv KOVID-19 – rekao je između ostalog Aleksa, dodajući da ima planove vezane za rad u Kanadi, kao i da je poneo i pasoš, zajedno sa svim drugim ličnim dokumentima.
Nakon prespavane noći u smeštaju koji je obezbedio Centar za socijalni rad, Aleksa se ujutru vratio za Beograd.
– On se u Kruševcu na kratko video sa sestrom i bratom po majci ,obavljen je razgovor sa stručnjacima CSR i nakon toga je prenoćio i vratio se svom životu. Sve vreme je govorio razumno, staloženo, nije se stekao utisak da ima fizičkih ili zdravstvenih problema.
Majka Olivera ispričala je svojevremeno medijima da je njen sin, osim što je ostavio poruku pri odlasku da ide, i dva dana nakon „nestanka“ javio porukom da je „dobro“, no i to je stavljeno pod sumnju.
Spominjale su se i mogućnosti da su ga vrbovale sekte, da je žrtva neke internet prevare, a majka je u više javnih ispovesti iznela i strah da je u potencijalnom ropstvu.
– Napokon je ova agonija završena na najbolji mogući način, sin mi je živ i zdrav. Presrećna sam! Gde god da je i kako god da živi, važno mi je da znam da je dobro i da mi se ponekad javi – kaže Aleksina mama Olja.
Kako objašnjava, sa sinom se nije srela jer trenutno ima koronu, ali su ga videli brat i sestra.
– Aleksa se vratio u Beograd i tu će nastaviti svoj život, a ima planove da ode u Kanadu. On je objasnio da je napustio kuću jer želi da se osamostali, da ima svoje planove koje planira da ostvari i neće se vraćati u Kruševac. Moj sin želi da otpočne novi život i ja ga u tome podržavam i tu sam za njega – priča majka.
Olja navodi da je njen sin sve vreme u Beogradu radio.
– On je još u Kruševcu radio preko interneta, to je radio u Beogradu i imao je novca. Dobro se snašao, dobro je, ugojio se i ja mu želim svu sreću – rekla je majka za Kurir.
S obzirom na činjenicu da je majka Olivera na noge podigla organe reda koji su, kao i građani, Aleksu tražili 42 dana, postavlja se pitanje ima li mlad, zdrav, punoletan čovek koji se javio da odlazi od kuće ikakvu odgvornost za to.
Advokat Ivan Simić smatra da nema.
– To što on nije bio dostupan, ne ukazuje na to da je načinio bilo kakvo krivično delo, a za to što se nije javljao ne može da snosi odgovornost. Odgovornost bi trebalo da snose oni koji su od svega pravili halabuku i dramu. Pravni poredak Republike Srbije poseduje svoje organe postupka i oni su pozvani i poseduju svoja zakonska ovlašćenja i kapacitet da reaguju u ovakvim situacijama. Uznemiravanje javnosti dolazi samo od uzbunjivanja javnosti – kaže Simić za Telegraf.rs.
Aleksa je od kuće otišao samovoljno, na šta ima pravo, nije želeo kontakt sa majkom, na šta takođe ima pravo kao i svaki drugi građanin Srbije, bilo da ima 21 ili 51 godinu.
Nije dao povoda da iko misli da je nestao, ostavio je poruku, odneo lična dokumenta i diplomu.
Objavljena fotografija pronađenog Alekse Stankovića iz stana na Vračaru

Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.