Univerzitetski klinički centar u Nišu bez kovid pacijenata, prvi put posle 15 meseci

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Jun.2021, 09:51

Univerzitetski klinički centar u Nišu bez kovid pacijenata, prvi put posle 15 meseci

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu nema hospitalizovanih pacijenata sa potvrđenim koronavirusom, prvi put posle 15 meseci. I poslednji pacijenti prebačeni su u kovid bolnicu u Kruševcu. Sve klinike vraćaju se redovnom režimu rada.

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Zoran Perišić kaže da se Infektivna klinika dezinfikuje i čisti, a očekuje i renoviranje cele zgrade uz pomoć vlade.

"Sada ćemo što pre naše potencijale staviti u službu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << lečenja non kovid pacijenata", rekao je Perišić.

Što se tiče pacijenata na listi čekanja, kaže da ih je najviše na ortopediji.

Perišić ističe da nikom nisu odlagali lečenje tokom epidemije, ali da ima mnogo pacijenata koji su u strahu od bolesti izbegavali posetu lekaru.

Istakao je i da su u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu počele transplantacije. Urađena je jedna transplantacija bubrega, naveo je Perišić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.