Jutka osuđen na tri meseca zatvora zbog polnog uznemiravanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 15:42

Jutka osuđen na tri meseca zatvora zbog polnog uznemiravanja

Osnovni sud u Kruševcu osudio je danas na tri meseca zatvora bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutku zbog seksualnog uznemiravanja jedne bivše poslovne saradnice.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Ranije danas tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo da se Jeličić osudi na sedam meseci zatvora, dok je on tvrdio da mu je ceo postupak politički "napakovan".

Jeličić je optužen da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << polno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Suđenje Jeličiću prošlog leta je iz Brusa izmešteno u Kruševac odlukom Vrhovnog kasacionog suda, zbog pritisaka lokalne javnosti.

Za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje se tereti Jeličić, zaprećena je kazna do tri godine zatvora.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.