Završetak auto puta Kragujevac-Batočina u narednih godinu i po dana

Izvor: Kragujevac.rs, 04.Dec.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završetak auto puta Kragujevac-Batočina u narednih godinu i po dana

Državni sekretar u ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović otvorio je danas 10. Sajam automobila  koji pod pokroviteljstvom grada Kragujevca organizuje Šumadija sajam.

Na 1600 kvadratnih metara sajamskog prostora izloženo je oko 70 modela automobila putničkog programa, 15 najpoznatijih brendova automobilske industrije, a  predstavljena su i vozila za specijalne namene iz privrednog programa. U narednih godinu i po dana, posle gotovo deset godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << završićemo konačno auto put Batočina-Kragujevac, sredstva su obezbedjena u budžetu za narednu godinu tako da će građani Kragujevca, u narednih godinu i po dana, imati novih 25 km puta koji znači, s jedne strane nove investitore a s druge strane bržu, udobniju i bezbedniju vožnju do Beograda, Niša, Novog Sada-rekao je na otvaranju sajma državni sekretar Dejan Trifunović.

On je dodao i da se intenzivno radi na tome da se u naredne dve do  tri godine završe koridori 10 i 11, kako drumski tako i železnički, što je investicija vredna oko četiri milijarde a što će doprineti da se Srbija nadje na mapi evropskih koridora. Državi sekretar Dejan Trifunović rekao je i da automobilska industrija u velikoj meri doprinosi rastu BDP-a i da će u ovoj godini, prema projekcijama, biti ostvaren ukupni uvoz od 22 hiljade novih putničkih i lakih teretnih vozila i oko 100 hiljada jedinica polovnih automobila. ‘’Posebno je dobro što ćemo imati za oko 30 odsto više nadograđenih teretnih vozila što u dobrom delu možemo zahvaliti upravo preduzećima iz Kragujevca’’, rekao je Trifunović.

Podsećajući da je Kragujevac je grad koji ima dugu tradiciju u automobilskoj industriji  koja je počela u nekadašnjoj fabrici Zastava a nastavljena u fabrici italijanskog Fiata predsednik Skupštine grada Milan Urošević rekao je da ne čudi što svi Kragujevčani imaju poseban odnos i emocije prema automobilima. ''Automobilska industrija bila nam je i ostala jako važna. Na ovom mestu, sajmu automobila koji organizuje Šumadija sajam, svojevremeno je najavljen početak montaže punta u Kragujevcu što se dogodilo. Nešto kasnije najavljena je i proizvodnja novog modela i otvaranje modernizovane fabrike Fiat automobila Srbija što se takođe i dogodilo, a 2013.godine počela je proizvodnja Fiata 500L u našem gradu'', rekao je Urošević dodajući da danas u Kragujevcu imamo jednu od najsavremenijih fabrika za proizvodnju automobila sa najmodernijom Fiatovom tehnologijom, mlade sugrađane koji rade za Fiat i kooperante, model automobila koji se prodaje kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. ''Kragujevac, grad sa dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji automobila dolaskom Fiata se vratio na evropsku i svetsku kartu proizvođača automobila i zato je jako važno da imamo sajamsku manifestaciju kao što je ova'', rekao je Urošević i  izrazio nadu da ćemo na sledećem sajmu automobila promovisati novi Fiatov model proizveden u Kragujevcu.

U ime organizatora okupljenima se obratio Dušan Petković direktor “Šumadija sajma“ koji je naglasio da otvaranje 10-og  sajma automobila  govori o tradiciji I dodao da, u okviru novog poslovnog ambijenta koji se kreira na sajmu, se trude i ulažu napor da svaka sledeća sajamska manifestacija bude bar za dve nijanse kvalitetnija, sadržajnija i bolja od one prethodne.

Za posetioce sajma i ove godine pripremljeni su sajamski popusti, a svoju ponudu predstavljaju i osiguravajuće kuće “Dunav osiguranje“, “Delta Generali“ i “Credit Agricol banka“. Sajam automobila traje do nedelje 6. decembra, a sajamske hale biće otvorene od 10 do 19 sati. Ulaz i parking za posetioce su besplatni.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Otvoren sajam automobila u Kragujevcu

Izvor: AutoBlog, 04.Dec.2015

Sajam automobila, deseti po redu, svečano je danas na Šumadija sajmu otvorio državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović. "Automobilska industrija u velikoj meri doprinosi rastu BDP-a. Prema projekcijama, u ovoj godini će biti ostvaren ukupni uvoz...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.