Zaječarac najjači čovek Srbije

Izvor: KGsport.info, 06.Maj.2012, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječarac najjači čovek Srbije

U okviru obeležavanja Đurđevdana-Dana Grada, Kragujevac je bio domaćin takmičenja za najjačeg čoveka Srbije pod nazivom “Strongman Kragujevac 2012“. Kragujevčani su po prvi put imali prilike da prate ovu atraktivnu atletsku disciplinu, u kojoj takmičari do granica ljudskih izdržljivosti odmeravaju snagu podižući ekstremno teške terete.
Na terenu kod Hale Jezero danas se za titulu najjačeg čoveka Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << nadmetalo 11 takmičara iz Kikinde, Negotina, Zaječara, Niša i Bačkog Petrovca, i to u šest disciplina: vuča kamiona teškog 7 tona, prevrtanje gume teške 400 kg u kombinaciji sa nošenjem “Afričke stene“ teške 120 kg, nošenje 2 kofera od po 120 kg., podizanje tega teškog 65 kg jednom rukom, okretanje Konanovog točka teškog 300 kg i poslednja šest disciplina je Piramida koja podrazumeva nošenje tegova od 160, 190 i 240 kg uz četiri stepenika.
U svim disciplinama najbolji je bio i titulu najjačeg čoveka Srbije “Strongman Kragujevac 2012“ poneo je Darko Kalinović iz Zaječara, drugo mesto osvojio je David Đorđević iz Negotina a treće Nebojša Muratović iz Kikinde.
Organizator današnjeg takmičenja je Strongman savez Srbije, pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, dok su pored ostalih, promoteri takmičenja bili i kragujevčani Goran Ilić, višestruki državni prvak, balkanski i evropski šampion u bodibildingu i Danijela Vasiljević, ovogodišnja vicešampionka bodibildinga na Balkanu.
Izvor i foto: kragujevac.rs

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.