Za rekonstrukciju sedam ustanova socijalne zaštite u Srbiji više od milijardu dinara

Izvor: Beta, 30.Jan.2020, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za rekonstrukciju sedam ustanova socijalne zaštite u Srbiji više od milijardu dinara

Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ove godine finansiraće sa više od milijardu dinara rekonstrukciju sedam ustanova socijalne zaštite.Biće rekonstruisani Dom za smeštaj odraslih lica - Kulina, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine - Zvečanska, Zavod za zbrinjavanje odraslih lica "Male Pčelice" - Kragujevac, Gerontološki centar Pančevo, centri za socijalni rad Paraćin, Kragujevac i Sombor, navelo je danas Ministarstvo.Ministar Zoran Djordjević je rekao da je važno da objekti budu bezbedni i uredjeni tako da zadovoljavaju sve propisane kriterijume, a da je u toku priprema planova rekonstrukcija za 2021. godinu.Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević kazao je da su od 2017. do kraja 2019. rekonstruisana 22 objekta u sistemu socijalne zaštite za skoro milijardu dinara."U toku su radovi na rekonstrukciji Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik, Specijalne ustanove za lica ometena u razvoju 'Gvozden Jovančićević' Veliki Popovac, Gerontološkog centra Subotica  - Dom za odrasla lica i Gerontološkog centra Subotica - Dom Dudova šuma, za šta je opredeljeno 1,5 milijarda dinara", naveo je Blagojević.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sređivanje sedam ustanova socijalne zaštite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2020

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ove godine počeće sa rekonstrukcijom sedam ustanova u sistemu socijalne zaštite i to u Aleksincu, Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Paraćinu i Somboru, za šta je izdvojeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.