Sređivanje sedam ustanova socijalne zaštite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2020, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sređivanje sedam ustanova socijalne zaštite

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ove godine počeće sa rekonstrukcijom sedam ustanova u sistemu socijalne zaštite i to u Aleksincu, Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Paraćinu i Somboru, za šta je izdvojeno više od milijardu dinara.

Prema rečima ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dom za smeštaj odraslih lica - Kulina, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine - Zvečanska, Zavod za zbrinjavanje odraslih lica "Male Pčelice" Kragujevac, Centar za socijalni rad Kragujevac, Gerontološki centar Pančevo, Centar za socijalni rad Paraćin i Centar za socijalni rad Sombor biće renovirani po svetskim standardima i prilagođeni u potpunosti potrebama korisnika i zaposlenih u ovim ustanovama.

"Briga o osetljivim kategorijama stanovnika je prioritet Vlade Republike Srbije, a kako bi oni koji su korisnici u sistemu socijalne zaštite imali najbolju moguću uslugu od strane zaposlenih u sistemu socijalne zaštite krenuli smo u rekonstrukciju objekata. Veoma je važno da oni budu bezbedni i uređeni tako da zadovoljavaju sve kriterijume koji su propisani. Niko od građana tamo ne dolazi zato što voli, već zato što mora, a mi smo u obavezi da im maksimalno olakšamo", istakao je ministar.

Đorđević je dodao da će se sa ovakvom praksom nastaviti i u narednim godinama, kao i da je u toku priprema planova rekonstrukcija za 2021. godinu.

U prethodne tri godine resor kojim rukovodi ministar Zoran Đorđević i Kancelarija na čijem je čelu direktor Marko Blagojević, uspešno su rekonstruisali 22 ustanove u sistemu socijalne zaštite, otpočeli rekonstrukciju sedam objekata kao i izgradnju potpuno novog Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa intelektualnim teškoćama u Lazarevcu.

"Od 2017. godine zaključno sa 2019. godinom uspeli smo da rekonstruišemo 22 objekta u sistemu socijalne zaštite za šta je izdvojeno blizu milijardu dinara", naveo je Blagojević.

Potpisani su ugovori i u toku su radovi na rekonstrukciji Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik, Specijalne ustanove za lica ometena u razvoju "Gvozden Jovančićević" Veliki Popovac, Gerontološkog centra Subotica - Dom za odrasla lica i Gerontološkog centra Subotica -Dom Dudova šuma su u toku, za šta je opredeljeno 1,5 milijarda dinara, dok su nabavke u toku za rekonstrukciju Gerontološkog centra Beograd - Dom Karaburma, Gerontološkog centra Novi Sad i Doma za decu "Kolevka" Subotica, u vrednosti većoj od 1,7 milijardi.

Blagojević je rekao i da je infrastruktura u sistemu socijalne zaštite dugo bila zapostavljena i da je velika stvar to što danas Srbija može sebi da priušti da značajnim ulaganjima obezbedi neuporedivo bolje uslove za smeštaj i negu onima koji čine možda najranjiviji deo populacije u našoj zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.