Izvor: RTS, 22.Jul.2021, 14:38

Vladislav Cvetković novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

Vladislav Cvetković, direktor za poslovno savetovanje u kompaniji "Prajsvoterhaus kupers", novi je predsednik Upravnog odbora NALED-a, odlučeno je na konstitutivnoj sednici novog saziva.
U naredne četiri godine potpredsednici NALED-a će biti izvršna potpredsednica Hisense Gorenje Europe Stanka Pejanović, kao predstavnik privrede, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić iz reda lokalne samouprave i Tijana Gajić, direktorka Pexim fondacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao predstavnica civilnog sektora.
U saopštenju NALED-a se navodi da Cvetković ima veliko iskustvo u oblastima finansijskog savetovanja, reforme bankarskog sistema i privatizacije.
U drugoj polovini devedesetih radio je u kompaniji "Dilojt", nakon početka tranzicije u Narodnoj banci Srbije i Agenciji za osiguranje depozita, a bio je i direktor Agencije za privatizaciju.
Glavni zadatak novog Upravnog odbora biće strateško usmeravanje organizacije i sprovođenje reformskih prioriteta koje su izabrali članovi NALED-a za period 2021. do 2025. godine, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je najviše glasova, zajednica NALED-a dala reformama u oblasti zaštite životne sredine, prosečna ocena 4,6, razvoju e-uprave, suzbijanju sive ekonomije i unapređenju zdravstvenog sistema, ocena 4,4.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.