Vilhelm u Kragujevcu: Nemačka najveći investitor u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2013, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilhelm u Kragujevcu: Nemačka najveći investitor u Srbiji

KRAGUJEVAC -

Nemačka je najveći investitor u Srbiji u kojoj je oko 400 kompanija ukupno investiralo oko 1,6 milijardi evra, izjavio je danas ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm.

"Isto tako Nemačka je i najveći spoljnotrgovinski partner Srbiji", rekao je ambasador Nemačke prilikom posete proizvodnim pogonima nemačkoj kompaniji "Megle" koja u Kragujevcu posluje od 2011. godine.

Supruzi kupio fijat 500L
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm posetio je danas u Kragujevcu kompaniju Fijat automobili Srbija i kupio automobil "fijat 500L".

Nemački ambasador u Srbiji je rekao novinarima da će taj auto koristiti njegova supruga.

Naglašavajući da mu je posebno drago što je nemačka kompanija "Megle" odlučila da investira u Kragujevac, i da je uložila velika sredstava, ambasador Vilhelm je rekao da Kraguejvac za Nemce ima poseban značaj i da, kako je kazao, osećaju sramotu što su nemački vojnici streljali više hiljada civila u tom gradu.

Direktor kompanije "Megle" u Srbiji Bogdan Branimir izjavio je da ukupna ulaganja do danas iznose oko 8,5 miliona evra, kao i da je najviše uloženo u infrastrukturu i u proizvodnju.

Prema njegovim rečima, plan za ovu godinu je prerada oko 40 miliona litara mleka, što je za 15 miliona više nego 2011. godine od kada ta kompanija posluje u Srbiji, i koja je u prošloj godini proizvela 35 miliona litara mleka.

"Završavamo sa radovima na izgradnji velikog magacinskog prostora, kapaciteta više od 1.200 paleta, takođe, završavamo trafostanicu i parni kotao", rekao je Branimir i dodao da ulaganja nisu samo u proizvodne pogone, već i u nove linije, na kojima će se proizvoditi sveži sir, kao i još neki drugi novi proizvodi.

Branimir je dodao da se proizvodi te kompanije od prošle godine izvoze u Bosnu i Hercegovinu i u Crnu Goru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemački ambasador ženi kupio "fijat 500L"

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2013

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm posetio je danas u Kragujevcu kompaniju Fijat automobili Srbija i kupio automobil "fijat 500L". ..Namački ambasador Hajnc Vilhelm..Nemački ambasador u Srbiji je rekao novinarima da će taj auto koristiti njegova supruga. Hajnc Vilhem je danas u Kragujevcu posetio proizovodne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.