Veliki podvig kragujevačkih košarkaša u Nišu

Izvor: KGsport.info, 19.Nov.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki podvig kragujevačkih košarkaša u Nišu

Košarkaši kragujevačkog Radničkog zabeležili su važnu pobedu na gostovanju niškom Konstantinu u 8. kolu Druge muške lige Srbije. Iako su polovinom poslednje deonice imali trinaest poena zaostatka, Kragujevčani su napravili pravi podvig u samoj završnici susreta kada su uspeli da „istope“ vođstvo domaćina i na kraju došli do pobede od pola koša razlike – 85:84 (19:22, 29:18, 13:25, 24:19).
Prva deonica je posle dosta rezultatskih oscilacija okončana vođstvom domaćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sastava od tri poena – 22:19. Početak druge četvrtine donosi još bolju igru Nišlija, koja je rezultovala i dvocifrenom prednošću u 14. minutu (32:22).
Kragujevčane je iz letargije probudio čudesni Nikola Kostić, koji je bio glavni kreator ubitačne serije od 20:2 za preokret i vođstvo od devet poena u 19. minutu (46:37). Na poluvreme su Šumadinci otišli sa „plus osam“ (48:40), što je delovalo kao sasvim pristojna zaliha za nastavak susreta.
Međutim, domaća ekipa je znatno energičnije ušla u treću četvrtinu, rešena da ponovo vrati vođstvo u svoje ruke. To je rezultovalo serijom 13:2 za pola koša prednosti u korist Konstantina u 24. minutu (51:50).
Početkom poslednje deonice usledio je novi nalet Nišlija, koji je okončan zakucavanjem Vuletića za osetnih „plus 13“ (80:67) na nešto manje od šest minuta do kraja utakmice. Činilo se tada da su Kragujevčani u nok-daunu i da im nema povratka, ali su izabranici Igora Todorovića pokazali da za njih nema predaje i da su u stanju da se „vrate iz mrtvih“.
Kapiten Nedeljković povukao je svoju ekipu napred, ta njegova energija se prenela i na saigrače, koji su shvatili da mogu do preokreta u samom finišu susreta. Na 43 sekunde pre kraja utakmice Nedeljković je polaganjem poravnao rezultat na 82:82 i uveo utakmicu u dramatičan finiš.
Vuletić je sa dva pogođena penala ponovo doneo Konstantinu dva poena prednosti (84:82), ali je osam sekundi pre kraja Nedeljković pogodio pod faulom, pa je nakon realizovanog dodatnog bacanja kragujevački sastav poveo sa 85:84.
Domaćinu je ostalo još osam sekundi za poslednji napad, odgovornost je preuzeo najbolji akter niškog tima u ovoj utakmici Veličković, ali je lopta završila na obruču za veliku radost košarkaša Radničkog, koji su tako došli do važnih bodova i četvrte pobede u sezoni.
Svakako najzaslužniji za pobedu kragujevačkog sastava bio je kapiten Ivan Nedeljković, koji je ubacio 33 poena uz šest pogođenih trojki i sedam skokova. Sjajnu partiju pružio je i Nikola Kostić sa 23 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok su Đorđa Milosavljevića dva poena delila od dabl-dabl učinka (8 poena, 12 skokova).
U redovima Nišlija najistaknutiji pojedinac bio je Vladimir Veličković sa 26 poena, devet skokova i isto toliko asistencija. Dvocifreni u domaćem sastavu bili su još i Vuletić – 17, Ilić – 12, Vuk Đorđević – 11 i kapiten Gudžić sa 10 poena.
Sa skorom 4-4 košarkaši Radničkog trenutno zauzimaju osmu poziciju na tabeli, dok je Konstantin sa skorom 5-3 na četvrtoj poziciji.
Narednu utakmicu kragujevački košarkaši odigraće u subotu, 24. novembra od 19 časova i 30 minuta u hali „Jezero“ protiv Proleter Naftagasa.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Košarkašice Radničkog ubedljive protiv Karaburme

Izvor: KGsport.info, 19.Nov.2018

Ubedljivu pobedu ostvarile su košarkašice Radničkog u 6. kolu Druge ženske lige Srbije. Ekipa trenera Nenada Milovanovića je u hali „Gordana Goca Bogojević“ bila bolja od beogradske Karaburme rezultatom 100:65 (33:15, 21:19, 17:15, 29:16).. Već je uvodna deonica donela prepoznatljivu igru...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.