Košarkašice Radničkog ubedljive protiv Karaburme

Izvor: KGsport.info, 19.Nov.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Radničkog ubedljive protiv Karaburme

Ubedljivu pobedu ostvarile su košarkašice Radničkog u 6. kolu Druge ženske lige Srbije. Ekipa trenera Nenada Milovanovića je u hali „Gordana Goca Bogojević“ bila bolja od beogradske Karaburme rezultatom 100:65 (33:15, 21:19, 17:15, 29:16).
Već je uvodna deonica donela prepoznatljivu igru ekipe Radničkog. Čvrsta odbrana i veliki broj lakih poena omogućili su Kragujevčankama rezultatski suficit od osamnaest poena na kraju prvog desetominutnog perioda (33:15).
Nastavile >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << su učenice trenera Milovanovića da zatrpavaju koš Beograđanki i u drugom periodu, razlika je premašila dvadeset poena, pa je već tada bilo jasno da će ova utakmica biti završena i više nego ubedljivim trijumfom domaćeg sastava.
U poslednjoj četvrtini gošće su se maltene predale, što je ekipa Radničkog iskoristila da dodatno poboljša koš razliku i upiše prvu „stotku“ u sezoni.
Trener Milovanović je pružio minutažu skoro svim raspoloživim igračicama, a epitet najefikasnije ponela je iskusna Jelena Prvulović sa 21 poenom, uz odličan procenat šuta iz igre od 80 odsto (8/10) i 9 asistencija. Dvocifrene u kragujevačkom timu bile su još i kapiten Aleksandra Jevrić sa 16, Anđela Spahić sa 15, Kristina Jančić sa 13 i Mina Vasović sa 10 poena.
U ekipi Karaburme najbolji utisak ostavila je Marina Stojić sa 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti. Tamara Čubra i kapiten Milica Vučković ubacile su po 11 poena.
– Odigrali smo najbolji meč do sada, od početka do kraja bili agresivni i mnogo bolje trčali nego na nekim prethodnim utakmicama. Očekivali smo malo jači otpor i neizvesniju utakmicu jer je Karaburma gubila od nekih vodećih ekipa malom razlikom, ali je verovatno naš odličan početak utakmice odredio dalji tok. Nadam se da ćemo se sad probuditi i da ćemo zaigrati bolje na gostujućim terenima. Na kraju bih čestitao bih mladoj ekipi Karaburme na fer i korektnoj igri, a mojoj ekipi na odličnoj igri i ubedljivoj pobedi. – izjavio je nakon utakmice trener Radničkog Nenad Milovanović.
Bio je ovo tek drugi trijumf Kragujevčanki ove sezone, koje sa skorom 2-3 zauzimaju šesto mesto, tik iza gradskog rivala Radničkog 2016.
Košarkašice Radničkog u petak, 23. novembra očekuje gostovanje vodećem Proleteru 023 u Zrenjaninu.
Foto: ŽKK Radnički
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Vršac lak zalogaj za košarkašice Radničkog 2016

Izvor: KGsport.info, 19.Nov.2018

Lakši trening imale su košarkašice Radničkog 2016 u meču 6. kola Druge ženske lige Srbije protiv ekipe Vršca. Učenice Vesne Despotović bukvalno su „demolirale“ nejake Vrščanke i nanele im ubedljiv poraz – 102:41 (27:14, 30:14, 17:7, 28:6).. Već na poluvremenu je domaći sastav imao...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.