Vaterpolisti pred Nemačku: Važno je, zbog Igara

Izvor: Mondo, 16.Mar.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti pred Nemačku: Važno je, zbog Igara

Šampioni Evrope motivisani dočekuju duel sa "pancerima", zakazan za utorak u Kragujevcu (18.00). Ako pobede - "overiće" plasman na završni turnir Svetske lige, koja ovog leta vodi u Rio.

Foto: MN Press

U kombinovanom sastavu, predvođena Filipom Filipovićem - najboljim vaterpolistom sveta, reprezentacija Srbije priprema se u Kragujevcu za duel sa Nemačkom.

Ako u bazenu SC Park u utorak uveče savladaju "pancere", izabranici Dejana Savića i teoretski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će izboriti plasman na završni turnir Svetske lige, takmičenja u kojem i ove godine brane titulu.

U dosadašnjih 13 izdanja Svetske lige, Srbija je osvajala zlato osam puta. Od 2005. naša selekcija nije podizala trofej samo 2009. i 2013. Ako i ove godine trijumfuje, tim uspehom izboriće plasman na Olimpijske igre (OI) u Rio de Žaneiru 2016.

Selektor Savić posetio je u ponedeljak sa grupom igrača Osnovnu školu Stanislav Sremčević u Kragujevcu i u razgovoru o sutrašnjoj utakmicu dotakao se i plasmana na OI.

"Sutra je izuzetno bitna utakmica, da bismo napravili jedan od zadatih ciljeva, a to je kvalifikovanje za završni turnir Svetske lige. Izraziti smo favoriti, od toga ne možemo da bežimo i ako sutra pobedimo onda smo i matematički u završnici Svetske lige, a prvo mesto tog takmičenja vodi na Olimpijske igre", istakao je šef struke "delfina".

Sastav Srbije za meč protiv Nemačke:

Savić je, očekivano, odlučio da Nemcima suprotstavi podmlađen sastav, a na spisku su imena 13 igrača: B.Mitrović, Živojinović, Mandić, Filipović, V.Rašović, Ubović, Manojlović, S.Rašović, Vuksanović, Subotić, Jakšić, Ranđelović i Drašović.

Dušan Mandić, zvanično peti najbolji vaterpolista Evrope, jedan je od lidera tima koji je Savić selektirao za okršaj sa "pancerima".

"Idemo na pobedu, neće biti nimalo lak meč. Igramo u kombinovanom sastavom, oni pretpostavljam u najjačem. Pokazali smo tokom leta da možemo da se nosimo sa ovakvim izazovima. Daćemo sve od sebe da pobedimo", izjavio je mladi Kotoranin, koji je već osvojio dve titule Svetske lige (2013, 2014).

Utakmica u SC Park počeće u 18.00 časova. Do kraja prve faze, "delfini" će odigrati još jednu utakmicu, protiv Rusije u Kruševcu, 14. aprila.

Završni turnir Svetske lige biće odigran u italijanskom gradu Bergamu, od 23. do 28. juna.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.