Užičani čekaju dva meseca na opravku skenera

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užičani čekaju dva meseca na opravku skenera

Država nikako da prosledi 406.000 dinara i zaustavi maltretiranje pacijenata iz Zlatiborskog okruga koji na dijagnostiku moraju čak u Beograd. Skener u privatnoj ordinaciji radi

- Moj otac je onkološki pacijent i u junu treba da se javi u Kragujevac s nalazom skenera. Međutim, u užičkoj bolnici su rekli da ne mogu da pomognu jer skener ne radi. Nisu mi dali uput za drugu ustanovu jer procenjuju da on nije hitan slučaj.

Posle popravke i druga smena
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Dok je skener radio, radiolozi su dnevno, u prvoj smeni, pregledali do 20 pacijenata, plus hitne i onkološke slučajeve.

- Čim neophodni deo stigne i bude instaliran, uvešćemo drugu smenu na skeneru. Nesumnjivo da će to skratiti liste čekanja - kaže dr Jelena Raković Radivojević.

Da se strpimo do popravke - kasno je, jer su liste čekanja duge i po pola godine.

Da idem kod privatnika - skupo je, kažu da usluga košta 9.000 dinara - priča Užičanka koja je insistirala na anonimnosti.

U bolnici potvrđuju da skener ne radi od 23. decembra 2013.

- Raspisali smo tender, našli u inostranstvu potrebni deo, ali ga još nismo dobili. Isporučiće nam ga kada platimo. A to će biti pošto Ministarstvo bolnici uplati 406.000 dinara. Kada - ne mogu da obećam - kaže dr Jelena Raković Radivojević, direktor bolnice.

Bolnica ima još jedan manji skener, ali na njemu se radi samo snimanje glave isključivo hitnim pacijentima.

- Fond za zdravstveno osiguranje odobrio nam je da hitne pacijente šaljemo u Čačak, Beograd i Valjevo, s tim što se troškovi puta refundiraju. Oni ne podležu listama čekanja - kaže direktor bolnice.

A u privatnoj klinici radi se punom parom, tamo je skener ispravan.

- Doktor je zauzet, čekaonica je puna, nema vremena za razgovor, razumite... Puno ljudi čeka pregled - poručio nam je medicinski tehničar u ime „privatnog“ radiologa.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.