Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije!

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije!

Oko 18.000 pokvarenih torti, pravo sa deponije u Kragujevcu je odnijeto i prodato građanima širom Srbije.

Zbog toga je suspendovano 10 radnika JKP "Čistoća", koji su, umjesto da neispravne torte zakopaju, organizovano izvukli sa đubrišta i odnijeli na prodaju.

Kako je za "Blic" izjavio Dejan Raonić, direktor ovog preduzeća,"sve se dogodilo 24. decembra", a otkriveno je kada su "u okolini pijace primjećeni radnici "Čistoće" koji prodaju torte po bagatelnim cijenama".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u Evropsku uniju se pokvario zamrzivač, i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Na korama se pojavio tanak sloj buđi. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponiju. Ali, to se nije dogodilo, već su organizovano, radnici krenuli da ih odvoze. Na video nadzoru je zabilježeno kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa "kandžom" koji služi za prevoz kabastog otpada. Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika", kaže Dejan Raonić.

Torte koje su umjesto u đubretu, završile su u stomacima naivnih građana. Veterinarska inspekcija je naložila da se one unište.

Stigle su na deponiju zaleđene, u originalnim pakovanjima.

Kako "Blic" saznaje iz pouzdanih izvora, 13,5 tona torti je donijeto na deponiju i izručeno iz hladnjače. Te torte su trebale da se odnesu u kafileriju, jer spadaju u otpad koji ima životinjsko porijeklo.Nisu smjele ni da se odnesu bez prisustva inspektora. Policija je za incident saznala danas, gradonačelnik sinoć, a hitno je tim povodom zasjedalo i gradsko vijeće.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.