Uzbunjivač iz Rače od danas ponovo na radnom mestu

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbunjivač iz Rače od danas ponovo na radnom mestu

Uzbunjivač Tomislav Veljković, koji je u novembru dobio otkaz iz opštinske uprave u Rači, ponovo je na svom radnom mestu domara.

Veljković je agenciji Beta rekao da se danas javio na posao, na radnom mestu domara gde je radio pre uručenja otkaza.

Njemu je prošle nedelje u opštinskoj upravi Rača uručeno rešenje kojim se odlaže pravno dejstvo rešenja o otkazu i nalaže da se vrati na posao u roku od osam dana od prijema rešenja.

Opštinska >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uprava je time postupila po rešenju Višeg suda u Kragujevcu, koji je 28. decembra naložio opštinskoj upravi Rača da ga vrati na radno mesto domara i privremenu meru odlaganja pravnog dejstva rešenja o otkazu Ugovora o radu od 31. oktobra 2017. godine.

Veljković je kazao da je krajem decembra prošle godine podneo tužbu Osnovnom sudu u Arandjelovcu kojom se pobija rešenje o otkazu i dodaje da je pravi razlog za otkaz otkrivanje korupcije, a ne racionalizacija u opštinskoj upravi koja je po njegovoj oceni i inače bila nezakonita.

Domar iz opštinske uprave u Rači je nadležnim institucijama, a kasnije i medijima otkrio da je opštinsko javno komunalno preduzeće isplatilo 600.000 evra za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a da ta fabrika nije izgradjena i na taj način je otkrio korupciju.

Portal "Pištaljka" pisao je ranije da se na mestu fabrike nalaze samo dve šupe i dva nezavršena bazena i da ne postoji nikakva oprema za postrojenje, koja je pritom plaćena.

Tokom istrage tužilaštvo je prvo tvrdilo da nema dokaza o počinjenim krivičnim delima, ali je posle pisanja "Pištaljke" tužilac, kako je naveo, "promenio svest" i otvorio istragu koja još nije završena.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preševo: Ponavljanje izbora na JEDNOM biračkom mestu

Izvor: OkRadio.rs, 22.Jan.2018

Vranje – Prema odluci Upravnog suda, vanredni lokalni izbori u Preševu biće ponovljeni na jednom biračkom mestu, a termin će najverovatnije biti 28. januar, saznaje OK Radio. Upravni sud je odlučivao po prigovorima političkih stranaka koje su učestvovale na vanrednim lokalnim izborima, održanim...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.