Učenici niških gimnazija uspešni na Republičkom takmičenju iz fizike

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2021, 11:49

Učenici niških gimnazija uspešni na Republičkom takmičenju iz fizike

Na Republičkom takmičenju iz fizike koje je održano 23. i 24. aprila u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, osmoro učenika Gimnazije "Svetozar Marković" i troje iz Gimnazije "Bora Stanković" imali su zapažene rezultate. Niški srednjoškolci druge, treće i četvrte godine iz pomenutih škola poneli su prve tri nagrade, kao i pohvale.

Na takmičenju je briljirao učenik trećeg razreda Aleksa Đorđević Gimnazije "Svetozar Marković" koji je osvojio prvu mesto, a drugoplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su bili Luka Carević i Milena Stanković.

Na nivou drugog razreda, učenica Katarina Dobrosavljević iz ove škole osvojila je drugu nagradu, dok je Andriji Živadinoviću pripalo treće mesto.

Dve treće nagrade pripale su učenicima četvrtog razreda Momčilu Tošiću i Jovanu Arizanoviću, dok je Nikola Lapčević dobio pohvalu.

Na istom takmičenju bili su uspešni i učenici Gimnazije "Bora Stanković", pa je pohvala pripala srednjoškolcu Bogdanu Bogdanoviću koji pohađa drugi razred, a učenica Tijani Predić sa treće godine osvojila je drugo mesto, dok je Ema Paunović ponela treću nagradu na nivou četvrtog razreda.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vranjski gimnazijalac treći na Državnom takmičenju iz fizike

Izvor: JUGpress.com, 27.Apr.2021

VRANJE..Učenik prvog razreda Gimnazije „Bora  Stanković“ u Vranju, Bogdan Milenković postigao je veliki uspeh na Državnom takmičenju iz fizike učenika srednjih škola gde je osvojio treću nagradu...Takmičenje je održano u Kragujevcu 23. i 24. aprila u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji...„Učenici...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.