U Skupštini Srbije danas sednica o promeni Ustava

Izvor: Beta, 07.Jun.2021, 09:09

U Skupštini Srbije danas sednica o promeni Ustava

U Skupštini Srbije danas se održava posebna sednica sa jednom tačkom dnevnog reda - Predlog za promenu Ustava Republike Srbije, koji je podnela Vlada.Kako je ranije objašnjeno, poslanici će se u ovoj fazi izjasniti o nameri Srbije da menja najviši zakonski akt u delu o pravosudju, dok će se o konkretnim rešenjima raspravljati na nekoj od narednih sednica.Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo doneo je 16. aprila ove godine Odluku o pokretanju aktivnosti za promenu Ustava, a nakon toga su organizovana javna slušanja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.Nakon što Skupština potvrdi nameru za promenu Ustava, a u kasnijoj fazi dvotrećinskom većinom izglasa i predložene amandmane, sledeći korak je organizovanje referenduma.Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je da bi referendum o promenama Ustava mogao da se održi na jesen, odnosno pre parlamentarnih izbora i raspuštanja Skupštine.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Promene Ustava kako bi pravosuđe bilo nezavisno, odgovornije i efikasnije

Izvor: Danas, 07.Jun.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u Skupštini Srbije da je tema vladavine prava izuzetno važna za Vladu i da je zato odlučna da sprovede promene Ustava kako bi pravosuđe bilo nezavisno, odgovornije i efikasnije.

Nastavak na Danas...

MENJA SE USTAV SRBIJE! Narodna skupština donela odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2021

Narodna skupština Republike Srbije podržala je predlog o promeni Ustava...Skupština Srbije večeras je dvotrećinskom većim usvojila predlog za promenu Ustava Republike Srbije...Od ukupno 213 poslanika, za je glasalo 207, protiv tri, uzdržanih je bilo dva, a nije glasao jedan poslanik...Premijerka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.