Trifun Dašić najbolji bokser 56. „Beogradskog pobednika“

Izvor: KGsport.info, 29.Apr.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifun Dašić najbolji bokser 56. „Beogradskog pobednika“

U DRUŠTVU VELIKANA: Trifun Dašić (Foto: Bokserski savez Srbije)

Bokser kragujevačkog Radničkog Trifun Dašić proglašen je za najboljeg borca i šampiona prestižnog međunarodnog turnira „Beogradski pobednik“, koji je održan po 56. put u srpskoj prestonici. Dašić je na taj način sebe svrstao u red bokserskih legendi, koje su osvajale ovo prestižno priznanje kroz istoriju „Beogradskog pobednika“, poput Mate Parlova, Tadije i Slobodana Kačara, Svetomira Belića, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Miodraga Perunovića i mnogih drugih.
U konkurenciji više od 180 boksera iz 22 zemlje, Trifun Dašić je svojom bokserskom veštinom i karakterom pobednika očarao publiku u hali „Pinki“ i zasluženo podigao trofej, koji od ove godine nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom ljubitelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku u istoriji Beograda – Branku Pešiću.
Kragujevački bokser je u finalnoj borbi srednje kategorije (do 75 kg) pobedio Francuza Bengoro Bambu sa 5:0 i tako odbranio čast Srbije u završnoj večeri. Ovaj uspeh mladog Dašića ujedno je i potvrda odličnog rada u Bokserskom klubu Radnički, koji je nedavno imao i predstavnika na Evropskom prvenstvu za mlade boksere u Italiji (Slobodan Jovanović).
Pored Dašića priznanja su pripala i Brazilcu Vandersonu Oliveiru (najbolji tehničar), Rusu Turalu Kulievu i Turčinu Onuru Sipalu (najborbeniji par), Anđeli Branković (najbolja bokserka), Miloradu Gligiću (najbolji sudija), dok je nagradu za najbolju reprezentaciju osvojila selekciji Brazila.
Pobednički trofej Trifunu Dašiću uručio je Lazar Pešić, sin Branka Pešića, a ovogodišnje izdanje „Beogradskog pobednika“ ispratili su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i legende srpskog boksa Miodrag Perunović, Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ljubiša Vasiljević, Slobodan Kačar i mnogi drugi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.