Teriko Vajt: Čoveče, hrana u Srbiji je stvarno vrhunska!

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Nov.2012, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teriko Vajt: Čoveče, hrana u Srbiji je stvarno vrhunska!

Često se na početku sezone mogla čuti šala kako nije sve crno u Kragujevcu, Teriko je beo (Vajt). A, Amerikanac je izgleda baš ozbiljno shvatio šalu na račun njegovog prezimena.
Teriko Vajt je u poslednjoj utakmici tako bljesnuo, da su istog trenutka zaboravljene sve slabe partije, kako njega tako i Radničkog. Sa 36 poena (samo dva promašaja iz igre), osam skokova, tri asistencije i ukupnim indeksom korisnosti od čak 49 rasturio je Cibonu.
Prvo što nam je Teriko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << rekao preko telefona bilo je:
Znali smo da je Cibona dobra i koji je ulog u pitanju. Igrali smo kao tim, zato smo pobedili.
Skromnost jeste vrlina velikih igrača, ali ipak morali smo da se osvrnemo na njegov neverovatan učinak. Odnosno da ga upitamo kako je to uspeo da od presečnih partija iz prvih par utakmica dođe do zadivljujućeg skora?
Na neki način, na početku sezone sam se jako mučio da uđem u ritam. Nije me hteo šut, nekako sam brzao, nisam navikao na ovakav način igre. Ali, u Zagrebu je bilo potpuno drugačije. Ušao sam u šut, pucao sam od samopouzdanja, a moji saigrači su to primetili i hranili me loptama.
Sve bolje predstave Amerikanca, sigurno su usko povezane sa adaptacijom na život u Srbiji. Zato nas je interesovalo da li se već navikao na našu zemlju.
Da, što se mene tiče, uopšte nije drugačije nego u Americi. Mirno je, opušteno. Navijači nam daju veliku podršku. Stvarno mi se sviđa u Kragujevcu.
Ali, mora da postoji nešto posebno?
Čoveče, hrana je stvarno vrhunska (smeh).
Na kraju, sa Vajtom smo popričali u njegovim planovima za budućnost. A, oni su vrlo ambiciozni.
Trenutno se koncentrišem samo na predstojeće utakmice. Nadam se da ću pomoći Radničkom da ostvari što više pobeda i da ćemo osvojiti neki trofej ove sezone. A, za dalje još ništa ne znam. Da li ću ostati u Evropi ili ću otići u NBA ligu? Videćemo. Šta bude biće – zaključio je Teriko Vajt.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Teriko Vajt: “Sviđa mi se u Kragujevcu“

Izvor: KGsport.info, 12.Nov.2012

“Maestralni Teriko Vajt utišao Draženov dom“, “Fantastični TerikoVajt se ‘iživljavao’ na Ciboni“, samo su neki od naslova objavljenih u hrvatskim medijima posle velike pobede Kragujevčana u Zagrebu nad Cibonom u 8. kolu ABA lige.. Svakako, junak pobede bio je Teriko Vajt, koji je...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.