Izvor: Politika, 02.Sep.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksista priznao ubistvo penzionera

U selu Badnjevac kod Batočine usmrćen Braniša Karić. – Drugo ubistvo u nekoliko dana za koje se sumnjiči vozač taksija

Kragujevac – Policija je uhapsila S. S. (36), taksistu iz Kragujevca, koji se tereti da je pre tri dana, u Badnjevcu kod Batočine, usmrtio Branišu Karića (62), penzionera iz ovog sela. Osumnjičeni je priveden samo 48 sati posle zločina koji se dogodio 30. avgusta, u popodnevnim satima. U prvim momentima se mislilo da je taksista bio žrtva >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << napada što su pojedini mediji i objavili na svojim portalima, ali se ispostavilo da je on u stvari osumnjičen za ubistvo.

Prema do sada dostupnim informacijama, taksista S. S. je, posle kraće svađe u automobilu, kamenom ili nekim drugim tupim predmetom više puta udario Karića u glavu, koji je od nanetih povreda preminuo. Njegovo telo, bačeno u jarak pored seoskog puta, pronašali su meštani Badnjevca koji su se u subotu uveče vraćali sa svojih imanja.

Osumnjičeni taksista uhapšen je u svojoj kući, a tokom čitavog dana trajalo je njegovo ispitivanje. Po isteku dvodnevne mere zadržavanja u policijskoj stanici, S. S. će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden zameniku višeg javnog tužioca u Kragujevcu.

– U trenutku kada je telo pronađeno, nije se tačno znalo da li je reč o prirodnoj smrti ili ubistvu. Bilo je potrebno obaviti niz forenzičkih analiza i konsultacija sa lekarima sudske medicine, kako bi se utvrdio uzrok smrti – objasnio je načelnik PU Kragujevac Goran Živković, koji je za „Politiku” izjavio da je S. S., tokom saslušanja u policiji, priznao da je ubio Karića.

Brutalno ubistvo ovog mirnog, skromnog i povučenog penzionera, kako svog komšiju opisuju meštani Badnjevca, uznemirilo je celo selo, pogotovo što motiv zločina još nije u potpunosti utvrđen. Pominju se neke imovinske nesuglasice koje je Karić, navodno, imao sa osumnjičenim S. S. U kragujevačkoj policiji, koja je išla tragom tih informacija, navode da je najverovatnije reč o zločinu iz koristoljublja.

Ovo je drugo ubistvo za koje je osumnjičen taksista u samo nekoliko dana. Podsetimo, u noći između subote i nedelje taksista Dragan Stepanović (57) osumnjičen je da je pucao i ubio Željka Sarića, koji ga je prethodno istukao.

Napad i pucnjava u kojoj je smrtno nastradao Željko Sarić dogodila se, prema nezvaničnim informacijama, nakon što je taksista jednu devojku „na poziv” dovezao do kafića u Ulici kneginje Zorke u centru Beograda. Kako nije imala da plati 800 dinara, koliko je iznosio račun, devojka je taksistu zamolila da sačeka dok ona ode po dečka koji je bio u kafiću i koji je trebalo da plati račun. Samo nekoliko trenutaka kasnije, prema istim informacijama, iz kafića je besno izašao Sarić i još jedan mladić. Počeli su da vređaju taksistu jer je „račun za vožnju bio veliki”, a potom su ga izvukli iz vozila i počeli da ga tuku.

Posle izvesnog vremena, Stepanović je uspeo da se otrgne napadačima, i iz automobila izvadi pištolj iz kog je pucao na Sarića i pogodio ga u grudi. Od zadobijenih povreda, Sarić je preminuo na licu mesta, dok je taksista najpre odveden u policijsku stanicu, a potom u Urgentni centar.

Nije poznato ko je devojka koja nije htela da plati vožnju i koju pojedini smatraju najodgovornijom za ceo ovaj događaj. Istina je, kažu naši sagovornici, da će ona biti svedok u predstojećem procesu u kojem će se između ostalog utvrđivati i da li je inicirala potonje tragične događaje. Tačnije, da li je ona mogla da utiče na reakciju Sarića da napadne taksistu ili da taksista kasnije puca iz pištolja koji inače nije ni imao pravo da nosi.

Taksista Stepanović dobio je krivičnu prijavu za ubistvo i tek bi trebalo da se utvrdi da li je on pucao u nužnoj samoodbrani ili iz osvete posle dobijenih batina.

B. K. – R. H.

objavljeno: 02.09.2014.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

TAKSISTA UBIO PENZIONERA: Invalidu smrskao glavu kamenom zbog 150 evra!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2014, 07:26

Policija osumnjičila taksistu Sašu S. (36) da je u subotu usmrtio Branišu Karića (62), verujući da kod sebe ima veću količinu deviza..BATOČINA - Taksista Saša S. (36) iz Kragujevca uhapšen je juče zbog sumnje da je u Badnjevcu, kod Batočine, brutalno ubio Branišu Karića (62) iz ovog sela!...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.