Svakih pet minuta - film sa najviše nagrada

Izvor: NaDlanu.com, 04.Jan.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakih pet minuta - film sa najviše nagrada

KRAGUJEVAC, 4. januara 2012. (Beta) - Kratki animirani film "Svakih 5 minuta" (5 Minutes E a c h), delo kragujevačkih autora, nedavno je osvojio 25. inostrano priznanje i time postao najnagradjivaniji domaći kratki film, saopštila je u sredu produkcijska kuća "To Blink".

KRAGUJEVAC, 4. januara 2012. (Beta) - Kratki animirani film "Svakih 5 minuta" (5 Minutes E a c h), delo kragujevačkih autora, nedavno je osvojio 25. inostrano priznanje i time postao najnagradjivaniji domaći kratki film, saopštila je u sredu produkcijska kuća "To Blink"."Poslednje nagrade dolaze iz Amerike i Nemačke, gde je film dobitnik California Film Diamond Award u San Dijegu i nagrade publike na Festivalu istočnoevropskog filma u Jeni", navodi se u saopštenju.Film "Svakih 5 minuta" je tokom prošle godine prikazan na više od 80 svetskih festivala na svim kontinentima i pobrao je broje pozitivne kritike i nagrade za animaciju Nikole Stepkovića, kao i priznanja za originalnu muziku i dizajn zvuka Vladimira Kerkeza.Delo, bez dijaloga, obradjuje temu neminovnosti uspona i padova u životu, a dobio je i nekoliko nagrada publike.Zahvaljujući uspehu filma, reditelj i scenarista Vojin Vasović, u izboru od preko 4.300 mladih autora, primljen je na Berlin talent kampus, gde će u okviru Berlinskog festivala u februaru predstaviti svoj rad zajedno s najtalentovanijim mladim filmadžijama sveta.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.