Suzana Grubješić: Vojvodina treba da bude u Briselu

Izvor: Blic, 21.Avg.2012, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzana Grubješić: Vojvodina treba da bude u Briselu

BEOGRAD - Kancelarije u Briselu imaju Kragujevac, Niš i Novi Pazar, te svakako da i Vojvodina treba da ima svoju i to se ne dovodi u pitanje, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić.

“Potrebno je samo da se formulacija ‘predstavništvo’ u Zakonu o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine promeni u ‘kancelarija’. Takvo rešenje bilo bi i na liniji obrazloženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odluke Ustavnog suda”, rekla je Kalanović za list “Danas”.

“Novosti” navode da je vladajuća koalicija u Vojvodini, sa ciljem da amortizuje novonastalu pat-poziciju posle odluke Ustavnog suda o suspenziji 22 pokrajinske nadležnosti, započela pripremu predloga koji će do početak septembra uputiti Vladi Srbije.

Tim povodom je, piše list, pokrajinski premijer Bojan Pajtić u ponedeljak održao nekoliko sastanaka sa nabližim saradnicima.

“Traži se modus kojim bi vojvođanskoj administraciji, ipak, bilo omogućeno da zadrži kancelariju u Briselu i da nastavi da finansijski pomaže trudnicama, penzionerima i socijalno ugroženim kategorijama”, navodi beogradski dnevnik.

Jedan od predloga, kako se navodi, biće i da se kancelarija u Briselu preimenuje, kako bi mogla, u okviru Misije Srbije u tom gradu, da nastavi da konkuriše za sredstva EU.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.