„Studenti“ protiv Pazaraca za trinaestu pobedu u nizu (petak, 17.30h)

Izvor: KGsport.info, 23.Feb.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Studenti“ protiv Pazaraca za trinaestu pobedu u nizu (petak, 17.30h)

Kragujevački Ekonomac ugostiće večeras od 17 časova i 30 minuta u hali „Jezero“ ekipu Novog Pazara, u derbi meču 13. kola Prve futsal lige Srbije. Popularni „studenti“ su i dalje jedini tim u ligi sa maksimalnim učinkom nakon dvanaest odigranih kola, dok su Pazarci trenutno drugoplasirani sa pet bodova zaostatka u odnosu na Kragujevčane.
Tim Predraga Rajića je u dosadašnjem delu sezone pokazao da je najmanje za klasu ispred svih ostalih ekipa u domaćem >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << prvenstvu. Zato i ne čudi to što Kragujevčani „melju“ sve svoje rivale na putu ka desetoj tituli.
Pri tome, u redovima najtrofejnijeg srpskog futsal kolektiva već misle na budućnost, pa je tako odlučeno da se u nastavku prvenstvene trke veća šansa pruži mladim igračima iz B tima. Tako su na gostovanju ekipi Deusa za prvi tim Ekonomca debitovali Milosavljević, Stojčevski i Digić, ostavivši i više nego pozitivan utisak.
Susret sa Novim Pazarom nova je prilika za dokazivanje ovih momaka, koji imaju veliku čast da igraju u istoj ekipi sa takvim igračima kao što su Rajčević, Momčilović, Pršić, Igor, Tales, Borisov itd. Kragujevčani u ovaj duel ulaze svesni uloge apsolutnog favorita, ali i činjenice da će naspram sebe imati ekipu koja ih od početka sezone verno prati na tabeli.
Naime, Pazarci su u prvom delu prvenstva doživeli samo jedan poraz, i to upravo od Ekonomca (2:7), i odigrali nerešeno sa Novom Pazovom, dok su sve ostale utakmice dobili.
Tokom zimske pauze Novi Pazar je pretrpeo znatne promene, kako u igračkom kadru, tako i u stručnom štabu. Vladan Cvetanović, nekadašnji igrač i trener Ekonomca, koji je sa dosta uspeha predvodio Pazarce u prvom delu takmičenja, u međuvremenu je preuzeo Jastrebac iz Blaca i sa sobom poveo četvoricu igrača Jovana Cvetanovića, Nikolu Micića, Veroljuba Vukadinovića i Aleksandra Pavlovića.
Bio je to veliki udarac za klub sa Jošanice, koji je brzo reagovao i za novog trenera imenovao Veljka Spasojevića, bivšeg stratega Smedereva. Pojačan je i igrački kadar, pa su tako dres Novog Pazara zadužili nekadašnji igrač Mašinca, Ekonomca i Požarevca Nikola Tanasković, zatim Adrijan Knežević iz Smedereva i povratnik Sanel Stupljanin.
Sa novim trenerom i pomenutim novajlijama u timu, Novi Pazar je na stratu drugog dela sezone sa 4:0 „preslišao“ ekipu Samo pravo u „Pendiku“. Međutim, za Pazarce će prvi pravi izazov biti gostovanje u „Jezeru“, gde su tradicionalno loše prolazili, pa su tako recimo u sezoni 2013/2014 ispraćeni sa čak dvanest golova u svojoj mreži.
Iako ovaj susret ima epitet derbija kola, jasno je da bi sve osim trijumfa domaćeg tima predstavljalo prvoklasno iznenađenje. Sigurno je da se i kragujevačka publika uželela futsala nakon dvomesečne pauze, pa treba očekivati i pristojnu posetu u „Jezeru“. Ulaz je naravno besplatan.
M. P.
Foto: ekonomac.com

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.