Stanko Simić u Gvarneriusu

Izvor: B92, 19.Jun.2012, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanko Simić u Gvarneriusu

U okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, "Fakultet muzičke umetnosti i Gvarnerius nagrađuju" 20. juna u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije nastupiće mladi pijanista Stanko Simić.

Stanko Simić (25), dobitnik brojnih nagrada i priznanja na uglednim takmičenjima, između ostalih i nagrade iz Fonda Slobodanke Milošević-Savić za najboljeg studenta, završio je osnovne i master studije prošle godine na FMU u Beogradu na Odseku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za klavir, u klasi Lidije Stanković a trenutno je student četvrte godine na Odseku za kompoziciju FMU u klasi Vlastimira Trajkovića.

Na solističkom koncertu Simić će izvesti dela za klavir Aleksandra Skrjabina iz kasnog perioda.

Među nagradama ovog mladog umetnika izdvajaju se prva nagrada na Međunarodnom Takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2010.godine, treća na Takmičenju Davorin Jenko 2008.godine i četvrta na 15. Međunarodnom Takmičenju Petar Konjović 2010.godine. Dva puta je bio dobitnik stipendije Dositeja.

Simić je nastupao u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim gradovima u Srbiji izvodeći raznovrstan pijanistički program, različitih muzičkih epoha, formi i žanrova ali su mu najomiljeniji kompozitori, izraziti predstavnici 20.veka, čija dela kao na sutrašnjem koncertu Skrjabinova, rado izvodi i aktivno promoviše i izvodi.

Simić na koncertima takođe izvodi i svoja dela, tako je na jednom koncertu izveo svoju kompoziciju na orguljama.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uspešna godina mladih šabačkih muzičara

Izvor: RTS, 19.Jun.2012

Koncertom najuspešnijih učenika i dodelom sredstava iz Fonda "Dejan Isailović Isa" šabačka muzička škola "Mihailo Vukdragović" obeležila je kraj jedne od najuspešnijih školskih godina. ..Šesnaestogodišnja Jelena Zidarić, maturantkinja Muzičke škole "Mihailo Vukdragović" u Šapcu, klavir...

Nastavak na RTS...

Stanko Simić nastupa 20. juna u Gvarneriusu

Izvor: Akter, 19.Jun.2012

U okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, "Fakultet muzičke umetnosti i Gvarnerius nagrađuju" 20. juna u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije nastupiće pijanista Stanko Simić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.