Mladi pijanista Stanko Simić u Gvarnerijusu

Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi pijanista Stanko Simić u Gvarnerijusu

BEOGRAD - U okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, "Fakultet muzičke umetnosti i Gvarnerijus nagrađuju" u sredu uveče u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije nastupiće mladi pijanista Stanko Simić.

Talentovani mladi umetnik Simić(25), dobitnik brojnih nagrada i priznanja na uglednim takmičenjima, između ostalih i nagrade iz Fonda Slobodanke Milošević-Savić za najboljeg studenta, završio je osnovne i master studije prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na FMU u Beogradu na Odseku za klavir, u klasi Lidije Stanković a trenutno je student četvrte godine na Odseku za kompoziciju FMU u klasi Vlastimira Trajkovića.

Na solističkom koncertu Simić će izvesti dela za klavir Aleksandra Skrjabina iz kasnog perioda.

Među nagradama ovog mladog umetnika izdvajaju se prva nagrada na Međunarodnom Takmičenju mladih pijanista u Šapcu 2010.godine, treća na Takmičenju Davorin Jenko 2008. godine i četvrta na 15. Međunarodnom takmičenju Petar Konjović 2010.godine.

Dva puta je bio dobitnik stipendije Dositeja.

Simić je nastupao u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim gradovima u Srbiji izvodeći raznovrstan pijanistički program, različitih muzičkih epoha, formi i žanrova ali su mu najomiljeniji kompozitori, izraziti predstavnici 20.veka, čija dela kao na sutrašnjem koncertu Skrjabinova, rado izvodi i aktivno promoviše i izvodi.

Simić na koncertima takođe izvodi i svoja dela, tako je na jednom koncertu izveo svoju kompoziciju na orguljama.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.