Sramota za Srbiju! Snimak koji pokazuje divljaštvo bez granica: Sa leđa CIGLOM NA POLICAJCA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 18:19

Sramota za Srbiju! Snimak koji pokazuje divljaštvo bez granica: Sa leđa CIGLOM NA POLICAJCA (VIDEO)

Demonstranti su tokom dva dana pokazali da su nasilni protesti parola kojom se vode i da ne prezaju ni od čega

U prestonici, ali i Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu se već dva dana održavaju nasilni protesti na kojima demonstranti pokušavaju da uruše demokratski poredak, nasilno se obračunaju da pripadnicima dnevnog reda, a uz to direktno ugrožavaju i javno zdravlje i živote običnih građana.

Mahniti huligani pokušali su tokom ova dva dana da se obračunaju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policijom i tom prilikom mnoge od njih teško povredili, ali su organi reda uspeli da se izbore sa ovom "divljačkom skupinom" i odbrane građane i institucije.

Svi smo bili svedoci brutalnog nasilja koje je satima bilo na ulicama, gledali smo kako demonstranti tuku policajce, gađaju ih kamenicama, flašama, lopatama i dimnim bombama. Sevali su noževi, bacane su kante, a policijski kordoni su čvrsto stajali, dobijali udarce i branili sve nas. Branili su prestonicu od huligana i demonstranata koji osim nasilnih protesta za druge nisu ni čuli.

Ipak, u moru nečovečnih i krajnje nasilnih scena koje smo imali prilike da vidimo, jedna je ostala posebno upamćena kao gorka i sramotna scena. Policajci su se našli usred napada huligana kod Terazija, a u tom metežu, jedan krajnje "hrabri" demonstrant zabacio je ciglu i udario policajca njome. Cigla je poletela, udarila policajca, ali on je časno nastavio da radi svoj posao, a demonstrant je brže bolje pobegao.

Ista ta policija čuva i sve te demonstrante, a oni im uzvraćaju ciglama, metalnim ogradama, dimnim bombama. Sramota Srbijo, stvarno sramota.

Tokom dvodnevnih protesta od strane demonstranata povređeno ukupno 118 policijskih službenika, njima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji. Tokom sinoćnih protesta procesuirane  su 153 osobe. Zapaljeno je pet službenih vozila, povređena su tri policijska konja, uništeno više od 70 štitova i ostale opreme, a šteta u prestonici je dostigla vrednost od oko milion evra.

Beogradska Hitna pomoć u toku noći imala je više od 20 interevncija na samom prostoru oko Doma Narodne skupštine Srbije, a lekari Hitne pomoći intervenisali su još 110 puta od čega 28 puta na javnim mestima. Takođe, epidemiološke mere nisu poštovane tokom demonstracija, te se posledice toga tek procenjuju, a intenzivno se radi na procesuiranju svih počinilaca i učesnika u nasilnim neredima.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.