Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2020, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Res Publika: Nedopustiva demonstracija bahatosti gradonačelnika Kragujevca

Udruženje Res Publika danas je osudilo "bahat i ignorantski" odnos gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića prema problemima sa kojima se suočavaju lokalni mediji u Kragujevcu, nakon što ga je on danas demonstrirao odgovarajući na pitanja novinara, posle sastanka sa američkim ambasadorom, Entonijem Godfrijem.

Iz tog udruženja su naveli da je Nikolić negirao postojanje bilo kakvog problema na lokalnoj medijskoj sceni, samo dan nakon što je državni sekretar u Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kulture i informisanja Aleksandar Gajović, najavio da će mu uputiti preporuku da poštuje Zakon o javnom informisanju i medijima i raspiše konkurs.

"Sporan je njegov stav da grad nije dužan da pomaže privatnim medijima, a naročito procena da Radio-televizija Kragujevac zadovoljava osnovne potrebe građana za informisanjem i da je to jedini mediji koji će grad, kako je rekao, maksimalno da finansira", navelo je to udruženje.

Res Publika je podsetio gradonačelnika Kragujevca na odredbu Zakona o javnom informisanju i medijima, koja obavezuje lokalne samouprave da se staraju o ostvarivanju javnog interesa "podstičući raznovrsnost medijskih sadržaja, slobodu izražavanja ideja i mišljenja, slobodan razvoj nezavisnih i profesionalnih medija, što doprinosi zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije".

Nikolić je ranije danas rekao da "za medijski konkurs nema novca", udruženje Res Publika postavilo je pitanje "ko je odgovoran za to što budžet grada Kragujevca za 2020. očigledno nije dobro isplaniran".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UG „Res Publika“: „Bahat i ignorantski odnos“ gradonačelnika Kragujevca prema medijima

Izvor: Danas, 21.Feb.2020

Udruženje građana "Res Publika" osudilo je "bahat i ignorantski odnos" gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića prema problemima lokalnih medija koji je "još jednom demonstrirao" odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entonijem...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.