Radost odbojkaša Spartaka u „Jezeru“

Izvor: KGsport.info, 02.Dec.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radost odbojkaša Spartaka u „Jezeru“

Subotičani prekinuli tradiciju poraza u „Jezeru“

Krajnje neočekivano odbojkaši Radničkog poraženi su sinoć od subotičkog Spartaka u meču 8. kola Super lige Srbije. Posle velike borbe i pet odigranih setova, Subotičani su slavili u hali „Jezero“ sa 2:3 (15:25, 25:17, 25:22, 23:25, 13:15), upisavši tako prvi trijumf na gostovanjima ove sezone. 
Zaista, ništa nije naslućivalo ovakav epilog sinoćne utakmice u „Jezeru“. Sve je bilo na strani Kragujevčana >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << – forma, kvalitet, tradicija, publika… Nakon četiri vezane pobede u prvenstvenim i kup mečevima očekivao se još jedan trijumf čete Bojana Marinkovića i novi skok na tabeli Super lige. Međutim…
Odbojkaši Radničkog nisu uspeli da nastave niz pobeda
Već je prvi set pokazao da će domaćin imati problema da izađe na kraj sa veoma motivisanim protivnikom. Iako je Radnički poveo sa 3:0 na početku uvodne deonice, gosti su brzo stigli do izjednačenja, a zatim i do prvog vođstva na meču od 4:5.
Posle kraće rezultatske klackalice, Subotičani su zahvaljujući dobrom bloku ostvarili prednost od četiri poena (7:11), a nakon tehničkog tajm-auta bilo je čak „plus sedam“ za goste –  8:15. Trener Marinković reagovao je minutom odmora, ali nije uspeo da zaustavi ogroman pad u igri svoje ekipe. Blok „Golubova“ predstavljao je neprelazan bedem za prilično indisponirane igrače Radničkog, koji su se pregruprisali tek u finišu seta, međutim, bilo je kasno, tako da je Spartak zasluženo poveo sa 1:0.
Osokoljeni dobijenim prvim setom, gosti iz Subotice otvaraju naredni period vođstvom od 2:4. Međutim, posle poena Opačića, na servis liniju stao je Nemanja Stevanović, koji je sa dva vezana asa razbudio svoju ekipu, pa je Radnički za tili čas preokrenuo na 7:4.
Gosti se nakon kraće konfuzije brzo vraćaju u igru koristeći nesigurnost u prijemu Kragujevčana i čak ponovo uspevaju da povedu (10:11), ali tada Marinković uvodi u igru Glavinića, koji mu se revašira sa dva uzastopna poena, čime prekida nalet gostiju. Kako je set odmicao, tako je i Radnički stabilizovao prijem, što je uz još jednu mini seriju Nemanje Stevanovića i kvalitetan blok u finišu seta bilo dovoljno da Kragujevčani osvoje ovu deonicu i dođu do izjednačenja.
Silovito je Radnički startovao u trećem setu i poveo sa ubedljivih 6:1. Uporni Subotičani su ipak uspeli da istope taj zaostatak i baš kao u prethodnom setu preokrenu na 10:11. U tim trenucima bila je primetna nervoza u igri domaće ekipe, što su gosti obilato koristili da održavaju rezultatski egal.
Nakon asa Stevanovića Radnički je uspeo da dođe do tri poena prednosti, a zatim je i Goić vezao dva svoja poena za 20:16. Odgovor je stigao od Eremića sa druge strane, pa je ubrzo bilo 21:20 u korist domaćeg tima. Nedugo zatim kapiten Radničkog Čedić doneo je svom timu dve set lopte, a potom je Matić izblokirao Eremića za 25:22 i vođstvo Kragujevčana od 2:1 u setovima.
Posle lošeg starta, Radnički je pružio znatno bolju igru u naredna dva seta i došao do preokreta
Verovatno presudna deonica bio je četvrti set. Radnički je opet dobro počeo, poveo sa 7:4, gosti su nakratko stigli do izjednačenja (9:9), ali su domaći brzo odgovorili sa tri vezana poena i na tehnički tajm-aut otišli sa vođstvom od 12:9. Usledio je stahovit pad koncentracije odbojkaša Radničkog na mreži, što se najbolje videlo kod dva uzastopna „kuvanja“ Arsenoskog.
Matićev as za 20:18 probudio je nadu da domaći ipak mogu do osvajanja ovog seta, ali su gosti ubrzo sa dva vezana asa Eremića došli do dve set lopte. Prvu je Eremić prokockao servirajući u aut, ali mu se nažalost odmah potom revaširao Čedić na drugoj strani, pa se ušlo u taj-brejk.
Na samom početku petog seta videlo se da su odbojkaši Radničkog ostali bez potrebne energije, dok su na drugoj strani gosti na krilima dobijenog četvrtog seta uvideli da imaju šansu da iznenade velikog rivala na njegovom parketu.
Posle vođstva Spartaka od 5:10 uvukla se zebnja među pristalicama domaće ekipe u „Jezeru“. Tada je proradio Glavinić, koji je maestralno rešavao sitaucije protiv dvojnog bloka Subotičana, pa je svom timu omogućio izjednačenje (11:11) i uveo susret u dramatičan finiš. Držao je sjajni Glavinić Kragujevčane u igri sve do druge meč lopte za goste, koju je u konačan trijumf pretvorio Kecman.
Odbojkaši Spartaka iskoristili priliku da dođu do trijumfa u taj-brejku
Najbolji učinak u pobedničkom timu imao je Vanja Eremić sa 20 poena, 15 je postigao Uroš Kecman, a 12 Stefan Kovačević. Na drugoj strani Nemanja Opačić je završio meč sa 19 poena, Glavinić i Stevanović zaustavili su se na 14, a Čedić na 13 postignutih poena.
RADNIČKI – SPARTAK  2:3 (15:25, 25:17, 25:22, 23:25, 13:15)
KRAGUJEVAC
Hala: „Jezero“
Gledalaca: 150
Sudije: Vladimir Simonović, Nevena Nešković
RADNIČKI: Glavinić 14 (1 as), Veljović, Goić 7, Žugić 3, Pantović, Pejčić 3 (1 as), Stevanović 14 (5 asova), Čedić 13, Matić 2, Pantelić (libero), Opačić 19, Radivojević 1. Trener: Bojan Marinković.
SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 2, Jungić 6, Veselinović 2, Eremić 20 (4 asa), Kovačević 12, Rajković, Kecman 15 (1 as), Tumbas, Sinđelić 6 (1 as). Nisu igrali: Peić i Seizović. Trener: Igor Žakić.
Bio je ovo četvrti poraz odbojkaša Radničkog u tekućoj sezoni Super lige Srbije. U devetom kolu ekipu trenera Bojana Marinkovića očekuje gostovanje aktuelnom vicešampionu, beogradskoj Crvenoj zvezdi.
M. Pasuljević
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protiv Karađorđa sa imperativom pobede (subota, 19h)

Izvor: KGsport.info, 02.Dec.2017

Rukometaši Radničkog 1964 sastaće se večeras u hali „Jezero“ od 19 časova sa ekipom Karađorđa iz Topole, u poslednjoj utakmici pred svojom publikom u ovoj polusezoni Super B lige Srbije. Iza Kragujevčana su dva vezana poraza, tako da se pobeda protiv večerašnjeg rivala nameće kao apsolutni...

Nastavak na KGsport.info...

Pazarci zadržali primat u Superligi

Izvor: Beta, 03.Dec.2017, 10:04

Odbojkaši Novog Pazara zadržali su lidersku poziciju na tabeli Superlige, pošto su sinoć u utakmici osmog kola pobedili ekipu Spartaka u Ljigu sa 3:2 (22:25, 25:15, 25:19, 21:25, 15:8).Irfan Hamzagić postigao je 24 poena za Pazarce, po 13 su dodali Marko Vukašinović i Marko Radosavljević, a devet...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.