Radnik u Kragujevcu pokušao da se zapali zbog kašnjenja plate! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 03.Dec.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik u Kragujevcu pokušao da se zapali zbog kašnjenja plate! (FOTO)

Nekadašnji radnik kragujevačke JKP “Niskogradnja”, star 55 godina, koji je zbog propasti JKP izgubio posao u ovoj firmi, pa premešten u Javno-stambeno preduzeće, zaključao se oko podneva u prostorijama te firme, gde je pokušao da se zapali. To je učinio jer mu plata mesecima kasni.

Radnik je pokušao da se spali u prostorijama takozvanog Zanatskog centra u kragujevačkom naselju Petrovac. On se najpre polio razređivačem, uz pretnju da će se zapaliti, pa se zaključao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << tvrdeći da je upaljač spreman i da nema više ni od čega da živi, ni razloga da živi. Njemu je pre dve godine najpre ostala dužna JKP “Niskogranja”, a sada I JP “Stambeno preduzeće”.

Njegove kolege kažu da je ovaj potez u slučaju radnika “Niskogradnje” skoro očekivan, jer već dve godine prolaze golgotu.

Foto-ilustracija: Telegraf

- Najpre je vlast pustila da naše komunalno preduzeće propadne, pa smo ostali bez posla, a sve vreme se vodili kao zaposleni, pa nismo mogli ni socijalnu pomoć da primamo. Onda su neki ostali na ulici, a većina su prebačeni u druga komunalna preduzeća. Sada u svim komunalnim preduzećima plate kasne, u većini nije isplaćena ni zarada za jun. Zašto vam je onda čudno što je neko “pukao” i rešio da pekne svoju i agoniju svoje porodice, kaže jedna od bivših radnica “Niskogradnje”.

Odmah nakon što se radnik zatvorio preteći samospaljivanjem, intervenisale su hitna pomoć, policija i vatrogasna služba. On je prevezen u kragujevački Klinički centar. Kragujevačka “Niskogradnja” doživela je krah zbog finasijskih problema pre skoro dve godine, pa je većina zaposlenih raspoređena u druga gradska preduzeća.

Foto: Milena Đorđević

Nakon raspada firme, kako je Telegraf već izveštavao, jedan od radnika, diplomirani ekonomista Milorad Petrović (64), završio je na narodnoj kuhinji u maju prošle godine. Nije dočekao da ode u penziju, preminuo je u junu.

(M. R.)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Hteo da se spali jer mu kasni plata

Izvor: Blic, 04.Dec.2014, 07:24

Tomislav K. (55), radnik Javnog stambenog preduzeća u Kragujevcu, pokušao je juče oko podneva da se zapali revoltiran zbog kašnjenja plata od dva meseca...On se, kako saznajemo u policiji, polio razređivačem u radionici ove firme u naselju Petrovac. Posle dolaska policije, vatrogasaca i Hitne pomoći,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.