Radnički 1964 oformio žensku ekipu (VIDEO)

Izvor: KGsport.info, 02.Sep.2017, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički 1964 oformio žensku ekipu (VIDEO)

Nakon odustajanja ŽRK Radnički od takmičenja u Super ligi Srbije, Kragujevac naredne sezone neće imati predstavnika u najvišem rangu takmičenja. Ipak, to ne znači da ljubitelji ženskog rukometa u gradu na Lepenici neće imati za koga da navijaju u predstojećoj sezoni, budući da je Radnički 1964 oformio žensku ekipu, koja startuje iz trećeg ranga takmičenja, Prve lige Zapad.
Veliki finansijski problemi paralisali su rad ŽRK Radnički. U skladu sa tim, napravljen >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << je dogovor da se mlađe kategorije ovog kluba, pre svega izuzetno talentovana generacija 2002. godište, pripoji novoosnovanoj ženskoj sekciji Radničkog 1964.
Za trenera ekipe postavljen je Aleksandar Đurović, koji je svoju trenersku karijeru započeo u muškom rukometnom klubu Radnički, zatim je sedam godina proveo radeći u ŽRK Crvena zvezda, potom je trenirao RK Cepelin, da bi se ponovo vratio u Kragujevac, u ŽRK Radnički, kao direktor omladinske škole i jedno vreme trener prvog tima. Đurović u svom trenerskom CV-u ima veliki broj osvojenih trofeja kao trener mlađih kategorija, a bio je trener pionirske i kadetske reprezentacije Beograda.
– Koncepcija kluba je da se baziramo na mlađim igračicama iz omladinske škole ŽRK Radnički, koja je pripojena Radničkom 1964. Okosnicu ekipe čine devojčice rođene 2002. godine i mlađe, tako da ćemo biti ubedljivo najmlađa ekipa u ligi. – otkriva Đurović.
Bazični deo priprema kragujevačke rukometašice obaviće na atletskoj stazi stadiona „Čika Dača“, dok će se taktičko-tehnički deo priprema odvijati u hali „Jezero“.
Shodno veoma mladom igračkom kadru, prioritet je da se igračice najpre priviknu na seniorsku konkurenciju.
– Devojke su jako mlade i prvi put se susreću sa seniorskim rukometom, tako da ćemo igrati bez rezultatskog opterećenja, ali ukoliko nam se ukaze šansa za prvo mesto, svakako ćemo je iskoristiti. – konstatovao je trener rukometašica Radničkog 1964.

Tekst: M. Pasuljević
Video: N. Kotlajić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.