Radnici Zastava kamiona blokirali ulaze u fabriku

Izvor: Blic, 14.Jul.2011, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Zastava kamiona" blokirali ulaze u fabriku

Radnici kragujevačke fabrike "Zastava kamioni" blokirali su jutros sva tri ulaza u tu fabriku, protiveći se najavljenoj prinudnoj plenidbi imovine, na osnovu pravosnažnog rešenja po tužbi jednog od bivših radnika.

Predsednik Samostalnog sindikata te fabrike Goran Miletić rekao je novinarima da radnici neće dozvoliti zaplenu imovine fabrike koja je u restrukturiranju i naveo da je bivši radnik tu fabriku tužio 1991 godine.

"Kako je sudski spor trajao dugo pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << domaćim pravosuđem, bivši radnik fabrike obratio se Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu i dobio spor tako što je država Srbija u obavezi da mu isplati nadoknadu od sedam miliona dinara, kao i kamatu i sudske troškove", objasnio je Miletić.

On je dodao "da je država tu obavezu prenela na Zastava Kamione, zbog čega će zaposleni, njih 740, zabrinuti za budućnost fabrike, sutra sprečiti plenidbu imovine".

"Ne sporimo pravo bivšeg zaposlenog da ostvari svoja prava, ali smatramo da imovina 'Zastava Kamiona' , preduzeća koje je u restrukturiranju,ne može da se otudjuje, i odlučni smo da tu akciju sprečimo, po svaku cenu", rekao je Miletić.

Miletić je dodao i "da je Samostalni sindikat poslao pisma ministrima unutrašnjih poslova i ekonomije i regionalnog razvoja Ivici Dačiću i Nebojši Ćiriću, tražeći od njih da Vlada Srbije reši situaciju, obaveštavajući ih da radnici ni po koju cenu neće dozvoliti otudjenje imovine fabrike".

On je kazao i da su sudski izvršitelji, postupajući po odluci suda u Strazburu, za danas zakazali plenidbu imovine fabrike "Zastava Kamioni".

Blokadom ulaza u "Zastava Kamione" biće onemogućeni prolaz zaposlenih i do preduzeća "Energetika" i "Zastava Kovačnica".

Povezane vesti: Gračanica: Osmi dan protesta radnika pravosuđa Radnici Trudbenik gradnje blokirali ulicu
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.