Provera diploma svih zaposlenih u gradskoj upravi u Kragujevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2021, 15:01

Provera diploma svih zaposlenih u gradskoj upravi u Kragujevcu

Kragujevac je prvi grad u Srbiji koji je odlučio da proveri diplome svih zaposlenih u gradskoj upravi. Još u februaru poslato je 672 diplome resornom ministarstvu na proveru a do sada je odgovor stigao za 290. Od tog broja utvrđeno je da četiri diplome nisu validne čime je i okončan radni odnos tih zaposlenih dok se za još četiri diplome sa Kosova utvrđuje validnost.

Kako bi se vratilo poverenje u gradske institucije, proverila stručnost kadra ali i sprečila nepravda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grad Kragujevac je odlučio da proveri validnost diploma zaposlenih u gradskoj upravi. Provereno je 43 % od 672 diplome, a za četiri je utvrđeno da nisu validne.

"Postoje još četiri diplome za koje inspektor nije mogao da utvrdi da li su validne ili ne jer su izgorele ili su uništene u ratovima na Kosovu. Za te diplome zaposleni su pokrenuli postupak pred sudom pa će se utvrditi i za njih. Inače diplome su poslate za sve funkcionere, sve načelnike uprava, sve službenike, nameštenike i zaposlene na neodređeno i određeno radno vreme", kaže članica gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković.

Na adresu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poslato je 500 diploma sa visokom i višom stručnom spremom, 171 diploma sa srednjom školom i jedna sa osnovnom.

"Na ovaj način mi ćemo dobiti službenike koji imaju odgovarajuće diplome, koji će raditi dobro i kvalitetno i to je ono što je bila želja i na početku mandata gradonačelnika Dašića, da stvori jednu gradsku upravu sa kojom će građani grada Kragujevca biti zadovoljni. Kragujevac je prvi grad koji je to uradio a verujemo i očekujemo da će i ostali gradovi slediti naš primer. Da bi gradska uprava funkcionisala jako dobro moramo da preispitamo i da znamo koje sve to kadrove u ovoj gradskoj upravi ovde imamo", napominje predsednik skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović.

Kragujevac je prvi grad u Srbiji koji je započeo proces provere diploma zaposlenih u gradskoj upravi. Čeka se odgovor za još 382 diplome. Svi zaposleni u gradskoj upravi nisu izuzeti od provere svoga zvanja, od portira, preko gradskih službenika i sekretarica, članova gradskog veća do gradonačelnika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.